Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2019 18:18
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Newyorští policisté se chlubili s velkým drogovým úlovkem. Šlo ale o legální konopí, ne o marihuanu

NEWS MARIHUANA
Uložit Uložené

Namísto marihuany zajistili legální extrakt konopí, který lidé využívají na léčivé účely.

Konopí a CBD (kanabidiol) byly loni ve Spojených státech legalizovány, avšak jejich velká podobnost s marihuanou dokáže zmást nejednoho laika. To by se ale nemělo stávat u policie, která má pravomoc a povinnost lidi za přechovávání marihuany zatýkat.

Newyorští muži zákona se před pár dny na oficiální facebookové stránce chválili svým velkým drogovým úlovkem. Jak však informuje stanice WABC-TV, policisté se spletli, protože namísto marihuany zajistili legální extrakt konopí, který lidé využívají i na léčivé účely.

Doporučeno
Oktagon 15 se zapsal do dějin: Knockoutovaný Vémola, 20 000 diváků a neuvěřitelná show Oktagon 15 se zapsal do dějin: Knockoutovaný Vémola, 20 000 diváků a neuvěřitelná show 10. listopadu 2019 4:57

„Naši policisté odvedli skvělou práci. Ve spolupráci s FedExem a místními orgány činnými v trestním řízení se jim podařilo zajistit 48 kg marihuany a zatknout pachatele, který měl toto zboží v plánu doručit,“ pyšnila se policie ve statusu na Facebooku.

Lidé komentující status si toho samozřejmě zpočátku rovněž nevšimli. Kritizovali ale policii za to, že zatýkají lidi za držení látky, která prý nikomu nikdy neublížila a mužům zákona vzkazovali, že by se měla spíše zaměřit na závažnější zločiny, nebo alespoň na skutečně škodlivé drogy.

Pracovníci farmy, z níž balíky legálního konopí pocházely, policii vysvětlovali, že nejde o marihuanu, ale látku, která se jí jen podobá. Majitel obchodu s CBD, kterému mělo být zboží doručeno tvrdí, že nechápe, jak může policie ustavičně zatýkat lidi, když se nedopouštějí ničeho nelegálního.

Od momentu, kdy Spojené státy loni průmyslové konopí odstranili ze seznamu nelegálních drog, se na různých místech po celé zemi objevilo několik podobných případů, kdy policisté zatkli nevinného člověka.

Domů
Sdílet
Diskuse