Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2019 11:07
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Greta Thunberg vydává knihu. Vydělané peníze chce věnovat charitě

NEWS
Uložit Uložené

Nikdo není příliš malý na to, aby udělal změnu, tvrdí název knihy.

Mladá ekologická aktivistka Greta Thunberg se stala fenoménem. Svou popularitu se proto rozhodla využít v opět pozitivní věc. Zítra ve Spojených státech vydává vlastní knihu s názvem „Nikdo není příliš malý na to, aby udělal změnu“. Švédka o tom informuje prostřednictvím Twitteru.

Nejde o první publikaci teprve 16leté aktivistky. Greta již v minulosti vydala knihu se stejným titulem, avšak tentokrát jde o aktualizovanou verzi s větším počtem jejích výroků. Knihou chce upozorňovat na klimatické problémy Země a ignoraci naší civilizace vůči závažnému globálnímu oteplování.

Doporučeno
Greta Thunberg žádá o pomoc s cestou do Madridu. Zdá se, že jsem jela přes půl světa nesprávným směrem, říká Greta Thunberg žádá o pomoc s cestou do Madridu. Zdá se, že jsem jela přes půl světa nesprávným směrem, říká 1. listopadu 2019 22:04

Gretina kniha zatím vychází jen v rámci amerického trhu, ale postupně by se prý měla přeložit do více jazyků a prodávat i v jiných zemích světa. Aktivistka také upozorňuje na to, že všechny výdělky z prodeje knihy věnuje na dobročinné a charitativní účely.

Greta Thunberg se aktuálně nachází na cestě napříč Kanadou a Amerikou. Postupně navštěvuje různá města a zvyšuje informovanost o klimatických problémech. Už brzy ji budeme moci vidět na dalším environmentálním summitu OSN s názvem COP25 v Madridu. Největším světovým lídrům se postaví už začátkem prosince.

Domů
Sdílet
Diskuse