Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. listopadu 2019 16:30
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Ve Francii se z Atlantiku vyplavil čistý kokain. Pokud drogy na pláži někdo najde, má je odevzdat

NEWS
Uložit Uložené

Pokud se v Rennes a procházíš se po pláži, může se stát, že najdeš záhadný balík.

Ve Francii se stala docela pozoruhodná věc. Občas se na pláži objeví odpadky, které nezodpovědní turisté vyhodili z lodi. Občas vyplaví mrtvou rybu či jiného živočicha. No a někdy se lidem podaří najít balíky plné drog. Přesně to se stalo v Rennes, momentálně je analyzuje tamní policie, píše The Guardian.

Podle dosavadních informací bylo vyplaveno z Atlantského oceánu „značné množství“ kokainu a jiných drog. Podle prokuratury to je čistý kokain – v takové formě se nesmí užívat. Zároveň vyzývají veřejnost, aby se lidé v případě nálezu balíčku drogy nedotýkali a okamžitě zavolali policii.

Doporučeno
Newyorští policisté se chlubili s velkým drogovým úlovkem. Šlo ale o legální konopí, ne o marihuanu Newyorští policisté se chlubili s velkým drogovým úlovkem. Šlo ale o legální konopí, ne o marihuanu 10. listopadu 2019 18:18

Jak dále informuje prokuratura, balíky se našly na několika plážích v horizontu 500 kilometrů. Například na pláži Pornic v Loire-Atlantique bylo v neděli nalezeno přibližně 14 kilogramů drog.

Dohromady se úřadům dosud podařilo zajistit 760 kilogramů drog, jejichž hodnotu odhadli na 1,5 miliardy korun. Všechny byly zabalené do černé nebo světlé fólie. Prokuratura si myslí, že drogy pocházejí z Jižní Ameriky.

Domů
Sdílet
Diskuse