Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. listopadu 2019 16:58
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Tři cizinci propašovali do Prahy 142 kilogramů katy jedlé. Jeden policii stále uniká

NEWS
Uložit Uložené

Není to poprvé, co se policie setkala s velkým množstvím této trendy drogy.

Dva cizinci byli na Letišti Václava Havla zadrženi minulý týden kvůli podezření, že se snažili propašovat v sedmi kufrech do země drogu. Tuto skutečnost nakonec potvrdila prohlídka, poté, co rentgen v jejich zavazadlech zjistil organický obsah. Jednalo se o 142 kg katy jedlé, která byla zabalena do ubrousků. O případu informoval Týdeník policie

Doporučeno
V Brazílii zadrželi Češku kvůli podezření z pašování kokainu. Měla s sebou dvouletou dceru V Brazílii zadrželi Češku kvůli podezření z pašování kokainu. Měla s sebou dvouletou dceru 8. října 2019 16:08

Cizinci přiletěli s nákladem z Tel Avivu. Kata jedlá je droga, jejíž výhonky jsou určené k okamžité spotřebě a mají stimulační a halucinogenní účinky. Nejčastějším způsobem užívání je žvýkání, podobně jako například u žvýkacího tabáku. Jakmile ale droga uschne, je bezcenná. Z toho lze usoudit, že měla být rostlina distribuována v České republice, což nakonec potvrdila i výpověď pachatelů.

„Vzhledem k zjištěným skutečnostem byli oba cizinci obvinění ze spáchání trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Zároveň detektivové podali státnímu zástupci podnět na jejich vzetí do vazby, kterému v obou případech vyhověl. V případě odsouzení tak hrozí oběma trest odnětí svobody až na dvanáct let, " uvedla policejní mluvčí Hana Křížová.

Tři cizinci propašovali do Prahy 140 kilo Katy jedlé. Jeden policii stále uniká
Tři cizinci propašovali do Prahy 140 kilo Katy jedlé. Jeden policii stále uniká Zdroj: Policie ČR

Z výslechu dvou zadržených policisté zjistili, že s nimi měl přicestovat ještě třetí muž. Ten policistům zatím uniká. Policie proto prosí veřejnost o spolupráci. Pokud bys muže v červeném svetru poznal, volej 158.

Doporučeno
Sny se mi rozplynuly, do UFC se už nedostanu, chci odvetu, tvrdí poražený Karlos Vémola. Má Attila Végh zájem? Sny se mi rozplynuly, do UFC se už nedostanu, chci odvetu, tvrdí poražený Karlos Vémola. Má Attila Végh zájem? 10. listopadu 2019 8:08

Za poslední dobu se jedná o druhý případ pašování katy jedlé. V prvním případě byli schopni kriminalisté odhalit 30 kilogramů drogy.

Domů
Sdílet
Diskuse