Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2019 9:47
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Greta Thunberg se přeplaví do Evropy na katamaránu. Společnost jí budou dělat australští youtubeři

OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Mladá aktivistka prohlásila, že se již brzy vydá zpět do Evropy.

Greta Thunberg na svém Twitteru oznámila, že se jí podařilo najít odvoz do Evropy. Konkrétně je řeč o téměř 15metrovém katamaránu s názvem La Vagabond. Ten by měl zanechávat minimální uhlíkovou stopu. Kromě toho disponuje solárními panely a vodními generátory.

Doporučeno
Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) 25. srpna 2019 18:16

Na cestu do Evropy ji přizvali youtubeři Riley Whitlum a Elayna Carausu, kteří jsou známými mořeplavci. Šestnáctiletá aktivistka doufá, že se jí podaří stihnout konferenci OSN COP 25 týkající se změny klimatu. Ta se bude konat v Madridu od 2. do 13 prosince, informuje The Guardian.

Konference se měla Thunberg původně zúčastnit v Chile. Nakonec ale byla na poslední chvíli přesunuta do zmíněného hlavního města Španělska. „Ukázalo se, že jsem polovinu světa procestovala špatným směrem,“ vyjádřila se v dané chvíli. V USA se aktivistka přesouvala převážně prostřednictvím vlaku či autem na elektrický pohon, které jí půjčil Arnold Schwarzenegger.

Whitlum a Carausu, kteří Thunberg ochotně přijali na palubu katamaránu, se plaví po mořích posledních 5 let a své zážitky sdílejí se světem prostřednictvím YouTube (viz video níže). Aktuálně se plaví také společně se svým 11měsíčním dítětem.

Domů
Sdílet
Diskuse