Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2019 14:10
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Odolávejme vlivům slibujícím peníze a moc. Chraňme novináře, říká Miloš Zeman na fake videu

FILMY A SERIÁLY MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Upoutávka na seriál Bez vědomí si dává za cíl kromě propagace ukázat lidem, co všechno jsme dnes schopni digitálně vytvořit.

„Chraňme ty, kteří upozorňují na naše selhání," přednáší ve videu Miloš Zeman, kterého však ve skutečnosti pomocí deepfake technologie ztvárňuje herec Jan Vlasák. Video je upoutávkou na seriál Bez vědomí, jenž se má zpřístupnit 17. listopadu na HBO GO.

Doporučeno
Prezidentu Zemanovi důvěřuje více než polovina Čechů Prezidentu Zemanovi důvěřuje více než polovina Čechů 5. listopadu 2019 17:00

„TOTO VIDEO JE PODVRH VYTVOŘENÝ UMĚLOU INTELIGENCÍ," uvádí titulky velkými písmeny projev prezidenta Miloše Zemana, kterého ale ztvárňuje digitální technologií herec, jehož obličej se na konci videa objeví. Audiovizuální výstup je předzvěstí nového seriálu HBO Bez vědomí, který má být na 30. výročí od sametové revoluce přístupný veřejnosti.

Snímek nese poselství dnešní doby světa fake news a digitálních technologií, ve kterém se už nedá všem informacím bezhlavě věřit, ale je třeba si je pořádně ověřit předtím, než se budou rozšiřovat dále. Seriál, jež by se měl odehrávat v roce 1989 v rodině československých exulantů Viktora a Marie, kteří se vrátí zpět do vlasti, bude mít šest dílů. Režíroval jej Ivan Zachariáš, který už pro HBO natočil seriál Pustina.

„Všechny nás přece již tři dekády pojí stejná touha. Žít ve zdravé a hrdé společnosti založené ne snad nutně na lásce, ale nepochybně na pravdě. Ale co když ve skutečnosti žijeme v bezvědomí. V bezvědomí, kde se pravda mění na lež mrknutím oka,“ dokončuje proslov herec.

Domů
Sdílet
Diskuse