Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. listopadu 2019 15:58
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Po srážce autobusu na Slovensku zemřelo 12 lidí, z toho 4 děti. Dalších 20 se zranilo.

NEWS
Uložit Uložené

Na místo nehody už dorazila ministryně vnitra Denisa Saková.

Při nehodě u Nitry na Slovensku zemřelo 12 lidí a dalších 17 bylo zraněno, z toho 3 těžce. Mezi mrtvými byly i 4 děti. Pohotovostní složky už ukončily záchrannou činnost na místě nehody.

Doporučeno
Po srážce autobusu s náklaďákem na Slovensku zemřelo 12 lidí, dalších 17 bylo zraněno Po srážce autobusu s náklaďákem na Slovensku zemřelo 12 lidí, dalších 17 bylo zraněno 13. listopadu 2019 14:03

Zasahovaly desítky hasičů a policistů, na místě byl i vrtulník. Někteří zranění cestující byli přivezeni do nitranské nemocnice. Podle mluvčí nemocnice Tatiany Timkové bylo doposud na traumatologii přivezeno pět těžce zraněných lidí. Ve Fakultní nemocnici už lékaři operují pacienta ve velmi vážném stavu, napsala ministryně zdravotnictví Andrea Kalavská na sociální síti. Kalavská směřuje na místo neštěstí.

V kulturním domě v Jelenci vzniklo improvizované krizové centrum, které bude pomáhat zvládnout situaci po tragické nehodě. Do kulturního centra byly svezeni i někteří lidé z havarovaného autobusu. Na místě jsou i policejní psychologové, kteří komunikují s rodinnými příslušníky zraněných i s pozůstalými obětí nehody.

Na místo nehody už dorazila ministryně vnitra Denisa Saková. Z pracovní cesty na Kypru se na Slovensko okamžitě vrací premiér Peter Pellegrini. „Cítím nesmírnou lítost ke všem obětem a vyjadřuji upřímnou soustrast všem pozůstalým,“ řekl premiér.

Reagovala i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. „V těchto chvílích jsme myšlenkami s rodiči, kteří přišli o své děti, o své drahé a blízké. Myslíme také na zraněné a na to, aby dostali nejlepší možnou pomoc a péči. Všichni doufáme, že počet obětí už nebude narůstat,“ napsala ve statusu na Facebooku.

I slovenský předseda parlamentu Andrej Danko vyjadřuje soustrast pozůstalým. „Je to strašná tragédie, myslím na všechny, kteří dnes přišli o své blízké. Modlím se, aby už další oběti nepřibyly,“ řekl.

Vyjádření ministryně vnitra Denisy Saková přímo na místě nehody.

Domů
Sdílet
Diskuse