Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. listopadu 2019 8:02
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Zaklínač ukazuje 16 nových obrázků včetně otřesného brnění Nilfgaarďanů. Jak jeho design obhájila tvůrkyně seriálu?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na seriál se velmi těšíme, ale...

Dnešní „Snídaně s Filmkultem“ se zaměří hlavně na Witchera, ale podíváme se i na nové filmy Paula Thomase Andersona a Damiena Chazelleho. Ještě předtím se ale podíváme na jih v Zaklínačově světě.

Nilfgaard vzbuzuje strach a zhnusení u drtivé většiny obyvatel Kontinentu. Obzvláště severské země a národy si s nimi vytrpěly už dost. Neustálé invaze brnění se Sluncem v popředí stvořily hrozivé historky, vzpomínky a donutily lidi utíkat už jen při pohledu na ně. A i když se nám zatím seriálový Zaklínač mimořádně líbí a vypadá, že své ambice naplní, jedna věc nás celkem negativně zaráží. Není to přitom nic subjektivního.

Celý svět je zděšen z vzezření brnění Nilfgaarďanů. Při uniklých záběrech z natáčení jsme si ještě mysleli, že šlo o tréninkové brnění, aby se hercům snadněji hýbalo. Přišel však trailer a my jsme konečně viděli jak nilfgaardsku armádu, tak i nebojácného Cahira.

Při pohledu na nejnovější fotografie, kde ho vidíme s jeho „hrozivou“ přilbou/helmou z knih máme ale problém spojit si design brnění se zbytkem seriálu. V tomto případě ale opět platí, že jednou vidět je lepší než stokrát slyšet/přečíst si.

Zaklínač ukazuje 16 nových obrázkov vrátane otrasného brnenia Nilfgaarďanov. Ako jeho dizajn obhájila tvorkyňa seriálu?
Zaklínač ukazuje 16 nových obrázkov vrátane otrasného brnenia Nilfgaarďanov. Ako jeho dizajn obhájila tvorkyňa seriálu?

Obzvláště tento pohled vypadá naprosto směšně. Co si proboha designéři mysleli?

Zaklínač ukazuje 16 nových obrázkov vrátane otrasného brnenia Nilfgaarďanov. Ako jeho dizajn obhájila tvorkyňa seriálu?
Zaklínač ukazuje 16 nových obrázkov vrátane otrasného brnenia Nilfgaarďanov. Ako jeho dizajn obhájila tvorkyňa seriálu?

Showrunnerka seriálu Lauren S. Hissrich sice tvrdí, že chtěla zobrazit nedokonalost nilfgaardské armády, která se teprve vyvíjí, což se má odrážet i na samotném brnění, ale to víceméně zní jako výmluva. Nejde přitom ani o srovnání s hrami. Brnění nesedí ani na knižní popisy, což by nebylo problémem, kdyby působilo seriózněji. V budoucích sériích se možná změní, což naznačila i samotná Hissrich.

Netflix si zřejmě uvědomuje, že v tomto případě opravdu šlápl vedle. To je však zatím jediná negativní skvrna na jinak skvěle vypadajícím projektu. Chytřejší budeme po premiéře. Doufáme však, že taková maličkost nikomu nepokazí zážitek v případě, že bude seriál skutečně povedený. To by bylo skutečně malicherné. Níže v galerii se můžeš podívat na dalších 15 čerstvých obrázků, které jsou výhradně z prvních pěti epizod.

Nové filmy Paula Thomasa Andersona a Damiena Chazelleho se už pripravují

PTA je dnes už velmi opěvovaný a uznávaný režisér, zatímco Chazelle stoupá stále výš a už nyní se může rovnat s nejlepšími režiséry na této planetě. Každý jeho další film zvyšuje laťku a my se už nemůžeme dočkat, co nám přinese nejblíže.

Ještě v červenci tohoto roku jsme tě informovali o tom, že novým počinem Damiena by měl být Babylon v hlavních rolích s Emmou Stone a Bradem Pittem. To se potvrdilo i před pár dny. Válku mezi hollywoodskými studii nakonec vyhrál Paramount, který film pošle do kin na Vánoce 2021 v limitovaném promítání, přičemž se do široké distribuce dostane 7. ledna. O čem přesně film bude, se dozvíš zde.

Co se týče novinky Andersona, mělo by jít o snímek zasazený do středoškolských dob. THR ho dokonce popisuje jako režisérův návrat k Boogie Nights. Hlavní postavou by měl být středoškolák v 70. letech. Mělo by jít o úspěšného dětského herce. V současné době probíhá casting, přičemž natáčení začne v únoru 2020.

Doporučeno
8 nových obrázků ze Zaklínače ukazuje Geralta v boji, ale i v hospodě 8 nových obrázků ze Zaklínače ukazuje Geralta v boji, ale i v hospodě 25. října 2019 23:06
Zpět
Sdílet
Diskuse