Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. listopadu 2019 9:09
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Toreador před očima diváků opakovaně bodal býka do hlavy. Proti krvavému sportu se už bouří ochranáři zvířat

NEWS
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Nechutnou kratochvíli chtějí definitivně zrušit.

Býčí zápasy jsou tradiční zábavou Španělů, jde však o nebezpečnou a pro mnohé lidi nechutnou událost, která by prý v 21. století neměla být podporována. Krvežíznivost takových akcí dokazují i nejnovější záběry, které sdílela nezisková organizace PETA bojující za práva zvířat. Ve videu totiž toreador před očima diváků opakovaně bodá nožem býka do hlavy.

Jak informuje The Sun, ve španělském městě Bilbao se během býčího zápasu opět prolévala krev, když toreador držel ubohé zvíře za roh, zatímco sebou trhalo na zemi, bodal mu nožem přímo do hlavy. PETA už začala sbírat podpisy kvůli petici za zrušení tohoto tvrdého a nehumánního sportu.

Toreador pred očami divákov opakovane bodal býka do hlavy. Proti krvavému športu sa už búria ochranári zvierat
Toreador pred očami divákov opakovane bodal býka do hlavy. Proti krvavému športu sa už búria ochranári zvierat Zdroj: Twitter/@PETA

Organizace tvrdí, že kvůli této „zábavě“ trpí tisíce býků v pomalých a ukrutných bolestech, dokud nakonec nezahynou. „Soucitní lidé začínají chápat, že tato forma násilí na býcích je zbytečná a neomluvitelná. Ve Španělsku, ale i na celém světě roste odpor vůči býčím zápasům,“ tvrdí PETA v oficiálním stanovisku.

V rámci prosazování práv zvířat aktivisté napsali dopis i španělskému premiérovi Pedru Sánchezovi, v němž ho žádají, aby vyslechl hlasy lidí ve Španělsku a na celém světě a aby zakázal býčí zápasy.

Domů
Sdílet
Diskuse