Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. listopadu 2019 14:22
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Google začne nabízet bankovní účty. K shromážděným datům přidá i informace o tvých penězích

TECH
Uložit Uložené

Vzhledem k možnosti platit přes mobil v rámci Google Pay to dává smysl.

Pokud se ti zdá, že Google o tobě už sesbíral až příliš mnoho dat, počkej si na to, co přijde už za pár měsíců. CNN informuje, že internetový gigant se po vzoru Applu chce pustit do poskytování finančních služeb.

Od začátku roku 2020 má totiž nabízet zřízení běžného účtu. Samozřejmě, kvůli regulacím k tomu potřebuje partnerství se skutečnou bankou, vybral si proto Citigroup, podobně jako se Apple se svou kreditkou spojil s Goldman Sachs.

Doporučeno
Kreditka Apple Card je prý sexistická. Ženy mají dostávat nižší úvěrové limity než muži Kreditka Apple Card je prý sexistická. Ženy mají dostávat nižší úvěrové limity než muži 12. listopadu 2019 22:13

Zatím se zřejmě dočkají pouze zákazníci v USA. Pro Google ale dává zaklepání na dveře bankovního sektoru smysl, už nyní totiž nabízí platby přes Google Pay a pokud by k němu své peníze přesunula jen část z milionů uživatelů Androidů, znamenalo by to pořádné příjmy navíc. 

Je také možné, že Google bude fungovat spíše jako prostředník a zprostředkovatel pro ostatní banky, než že by své logo začal vystavovat přímo v boji o konečného zákazníka.

Google začne ponúkať bankové účty. K zozbieraným dátam pridá aj informácie o tvojich peniazoch
Google začne ponúkať bankové účty. K zozbieraným dátam pridá aj informácie o tvojich peniazoch Zdroj: Matej Krajčovič / REFRESHER

Apple například vybudováním platformy Apple Pay začal vydělávat na malých procentech z každé platby, kterou přes svůj iPhone uděláš a příjem z prodeje smartphonů si tak pojistil. S financemi si začíná hrát i Facebook, který zas připravuje kryptomenu Libra.

Domů
Sdílet
Diskuse