Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2019 7:27
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Luger a Moloch Vlavo nakládají Cibulkové i Saganovi, upozorňují na důležitost zaměstnání, která někteří považují za podřadná

HUDBA
Uložit Uložené

Nejnovější skladbu věnovali Luger a Moloch Vlavo těm, kteří vykonávají fyzicky náročnou a často podceňovanou práci.

Luger a Moloch Vlavo na sociálních sítích už dříve avizovali hudební kolaboraci, jejímž výsledkem je i videoklip. Původně jsme čekali, že budou kritizovat kolegy na scéně, v konečném důsledku si však za cíl vybrali někoho jiného. Příznačný název Horných 10 000 napovídá, že jim vadí chování těch nejbohatších a vlivných lidí.

Tuto příležitost zároveň využili k tomu, aby vyzvedli povolání, která možná mnozí na první pohled ocenit nedokážou, v konečném důsledku jsou ale pro společnost nezbytná. Apelují na ty, kteří pracují manuálně a naopak opovrhují například lidmi jako Dominika Cibulková nebo Peter Sagan. „Remeslo aj robotník tu bez smotánky prežijú, no vaše celebrity tu bez robotníka len zhnijú,“ konstatuje v textu Luger.

O video se postaral Adrián Kutný, hudební produkci doplnil Pálio. V dohledné době bychom se měli dočkat i Lugerova projektu s názvem Kráľovstvo krivých zrkadiel 2020, další informace zatím dostupné nejsou.

Ještě v červenci se na Refresheru objevil i náš rozhovor s Lugerem, ve kterém nám vyprávěl o dvojnásobné vraždě, kterou před lety spáchal. Svůj trest si zodpovědně ve vězení odpykal a nyní chce hudbou své posluchače alespoň trochu edukovat.

Domů
Sdílet
Diskuse