Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2019 12:12
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Rytmus zpovídá Attilu Végha po zápase: Co říká zápasník na odvetu a díky čemu nabral před utkáním století sebevědomí?

SPORT
Uložit Uložené

Jak probíhala příprava na zápas, čemu připisuje Attila svůj úspěch a jak mu pomohl mentální kouč?

Šílenství, které způsobila událost Oktagon 15, už pomalu doznívá. Fanoušky však pochopitelně i přesto stále právem zajímá, co hlavní aktéři Attila Végh a Karlos Vémola dělají, jak tráví čas a jak se s odstupem času na své výkony v zápase století dívají.

Vítěze duelu Attily jsme na rozhovor před pár dny oslovili i my. Nabídku sice nejprve přijal, při sjednávání termínu však následně odmítl, a tak ti přinášíme alespoň delší záznam, jehož autorem je Rytmus.

Ten je Attilův dlouholetý kamarád. Podle očekávání se slovenský profesionální MMA zápasník právě Rytmusovi otevřel mnohem více, než by to mohlo být v případě novináře, díky čemuž se dozvídáme i mnoho exkluzivních informací.

Přibližně 25minutový rozhovor zveřejnil Rytmus na svém Instagramu a zatím si obě videa prohlédlo skoro 200 tisíc lidí. Dozvíš se, jak probíhala Attilova příprava, jak mu pomohl mentální kouč, zda o sobě pochyboval a také, proč už ráno před zápasem cítil, že může vyhrát.

Doporučeno
Oktagon 15 se zapsal do dějin: Knockoutovaný Vémola, 20 000 diváků a neuvěřitelná show Oktagon 15 se zapsal do dějin: Knockoutovaný Vémola, 20 000 diváků a neuvěřitelná show 10. listopadu 2019 4:57

Jak se Attila připravoval a proč cítil sebevědomí? 

V první části Rytmusova interview Attila Végh relativně podrobně popsal, jak mu trenéři pomohli připravit se na náročného soupeře, jakým je Karlos. Slovenský bojovník intenzivně trénoval sparing, často za 15 minut vystřídal i tří soupeře, kteří se sice proti němu postavili čerství, ale dokázal je přesto všechny unavit. Otevřeně hovoří o tom, že na trénincích jel velmi tvrdě a rozdával i dostával rány přesně tak silné, jako kdyby šlo o ostrý zápas.

Attila prozrazuje i to, že už po prvním úderu v zápase cítil sebevědomí, kvůli čemuž si před rozhodujícím úderem dovolil i nečekanou otočku. Na jedné straně přiznává, že si připouštěl i prohru, zároveň dodává, že když se v den zápasu probudil po více než 10hodinovém spánku, věděl, že je vše na dobré cestě.

Pomohl mu i mentální kouč. Rytmuse v této souvislosti zajímalo, jak takový člověk dokáže pomoci, protože většinou si to všichni představíme jako motivační klišé bez efektu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking,

Bude odveta? 

Attila popsal Rytmusovi i své pocity bezprostředně po knockoutu, povídali se i o tom, co se děje a dělo v souvislosti se zápasem na sociálních sítích. Co se týče odvety, slovenský zápasník zatím pochopitelně nechává vše otevřené, zároveň nemá problém říci, že pro něj je Karlos jako soupeř uzavřený a momentálně nevidí důvod, aby se bili znovu. Roli bude hrát nabídka, se kterou přijde organizace Oktagon, ta však bude na stole až v příštím roce.

Na závěr si dvojice vyprávěla o odkazu pro mladé lidi, protože i cílem Oktagonu bylo, aby tento zápas motivoval další bojovníky jít do gymů a pracovat na sobě. Pro Attilu je velkou poctou, že ho někdo vidí jako vzor, dodává, že by byl rád, kdyby to lidé dělali v první řadě pro sebe.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @rytmusking,

Domů
Sdílet
Diskuse