Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2019 23:46
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

V nové hře budeš hrát za historicky prvního transgender hrdinu od velkého studia

TECH
Uložit Uložené

Epizodický titul Tell Me Why přináší zajímavou novinku. Jedním z jeho protagonistů totiž bude transgender postava.

Úspěšné studio DONTNOD Entertainment, které se proslavilo titulem Life Is Strange, přichází s další zajímavou hrou. Tou je epizodická příběhová adventura Tell Me Why, která hráče zavede do malého městečka na Aljašce, kde se po 10 letech shledají 21letá dvojčata Tyler a Alyson. Ti spolu dokáží sdílet myšlenky a vzpomínky, což má být jednou z klíčových mechanik při řešení záhady, která sahá až do jejich dětství.

Doporučeno
Death Stranding je dechberoucí zážitek a žhavý kandidát na nejlepší hru roku (Recenze) Death Stranding je dechberoucí zážitek a žhavý kandidát na nejlepší hru roku (Recenze) 1. listopadu 2019 21:06

Pozornost hra upoutala ovšem z jiného důvodu. Jedná se totiž o první titul od velkého studia a vydavatele, ve které budeme hrát za transgender postavu. Tou má být právě Tyler a jak uvádí server Mashable, na jeho ztvárnění autoři spolupracovali s LGBT organizací GLAAD. Jejich cílem prý bylo, aby sexuální identita protagonisty působila autentickým dojmem a zároveň aby se jednalo o komplexní, dobře napsanou postavu.

„Povedlo se nám něco unikátního. Jedná se o vůbec první hratelnou postavu v dějinách videoher,“ řekl Aaron Greenberg z herní divize Microsoftu s tím, že věří, že si hru oblíbí jak členové LGBT komunity, tak i všichni ostatní hráči.

Před pár dny Microsoft ke hře vypustil do světa výše přiložený debutový trailer, který ti nastíní, co ve hře můžeš zhruba očekávat. A vzhledem k tomu, jak povedenou hrou bylo Life is Strange, věříme, že i v tomto případě si pro nás tvůrci připravili velmi silný zážitek.

Hra Tell Me Why bude k mání na Xbox One a PC v létě příštího roku. Celkem se máme dočkat tří kapitol, není však zatím známo, jak velké rozestupy mezi jejich vydáním budou. Tvůrci však tvrdí, že ne příliš velké. 

Domů
Sdílet
Diskuse