Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2019 13:11
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Ikonický Mustang přichází v novodobé podobě. Je z něj elektrické SUV s dojezdem 600 kilometrů

Ikonický Mustang přichází v novodobé podobě. Je z něj elektrické SUV s dojezdem 600 kilometrů
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2019/11/18/Mach-E-Europe.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">ford.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Avizovaný model poznáváme v plné kráse.

Kdo by to byl řekl, že během oslav 55. výročí ikonického muscle car, nám Ford představí jeho SUV alternativu, a to dokonce plně elektrickou. Právě to se nyní děje, i když pravdou je i to, že elektromobil Mustang Mach-E byl ohlášen už dříve. Jak se ale předpokládalo, s klasickým Mustangem má novinka spojených opravdu jen pár estetických prvků.

Mustang Mach-E měří na délku 4 712, na šířku 1 881 a na výšku 1 597 milimetrů, zatímco rozvor náprav je na úrovni 2 984 milimetrů a pohotovostní hmotnost je v závislosti na verzi 1 993 až 2 218 kilogramů. Pro představu, elektromobil od modrého oválu je velikostně někde mezi konkurenčním Jaguarem I-Pace a EQC značky Mercedes-Benz.

ford
ford Zdroj: media.ford.com

Samotný design je sice očividně inspirován ikonickým sporťákem, ve finále ale velkou podobnost vidět nelze. Mustang Mach-E nevyčnívá ze současného designového směrování značky naopak nadále staví na dynamicky tvarovaných liniích, které okoření přísné přední světlomety a zajímavě tvarované koncové LEDky. Právě světla snad nejvíce připomínají klasický Mustang, jinak ale společné znaky nehledejte.

Zajímavostí je fakt, že do interiéru se vstupuje přes dotyková tlačítka, konvenční kliky totiž chybí. Zavazadlový prostor má 402 litrů, tím to ale nekončí, neboť pod přední kapotou se nachází dalších 100 litrů.

Centrem poměrně futuristické palubní desky je 15,5" dotyková obrazovka (s infotainmentem Sync 4) orientovaná na výšku, čímž se nelze ubránit podobnosti s modely Tesla. Před řidičem nečekej žádnou kapli/tubus s analogovými budíky, ty vystřídal jen volně stojící 10,2" displej. Interiér působí esteticky velmi čistě a zároveň vzdušně.

 

ford
ford Zdroj: media.ford.com

Přejděme k pohonnému ústrojí. Mustang Mach-E bude k dispozici v různých provedeních, základní dělení je na verze RWD, AWD a GT. Rozdíly nejsou jen v počtu poháněných kol, výkonu ale i kapacitě akumulátorů. Společným znakem je prakticky jen maximální rychlost, která je na úrovni 180 km/h.

Základní varianta s výhradně zadním pohonem má 190 kW / 258 koní a 415 N.m, přičemž baterie má kapacitu 75,7 kWh. Silnější RWD varianta má 210 kW / 285 koní a akumulátor s kapacitou 98,8 kWh. Následují provedení s pohonem obou náprav, která mají stejné parametry, avšak na přední nápravě se nachází druhý elektromotor s výkonem dalších 50 kW / 68 koní. Výjimkou je verze GT, jejíž přední elektromotor je ještě silnější, proto celkový výkon je až 342 kW / 465 koní a 830 N.m.

ford
ford Zdroj: media.ford.com

Zcela detailní informace o dojezdu všech verzí zatím nemáme, víme ale to, že verze s výhradně zadním pohonem a většími bateriemi by měla podle metodiky WLTP absolvovat až 600 kilometrů. Díky 150 kW nabíjení je přitom možné za 10 minut dobít akumulátory na dojezd téměř 100 kilometrů. Jinými slovy, Mach-E se dokáže nabít z 10 na 80 % za přibližně 38 minut. Základní verze budou podporovat pouze 115 kW nabíjení.

Samotné baterie jsou v podlaze, verze s větší kapacitou mají dodatečné akumulátory pod zadními sedadly. Ford uvádí, že i nejslabší verze dokáže akcelerovat na stovku pod 8 sekund, zatímco ta nejsilnější pod 5 sekund. Název Mustang novinka nese nejen z marketingového hlediska, ale i kvůli faktu, že toto SUV, nebo pokud chceš crossover má zaujmout sportovní jízdou a nabízet odvěkou DNA, tedy svobodu Mustanga.

Doporučeno
Takto bude vypadat interiér nové Škody Octavie Takto bude vypadat interiér nové Škody Octavie 6. listopadu 2019 17:11

Závěrem dodáváme, že novinka stojí na zcela nové platformě GE2, která bude doménou nových elektrických Fordů. Konkrétně tento bude vyráběn v mexickém závodě, na evropský trh se má dostat v roce 2021.

Kompletní cenové relace ještě neznáme, na internetu se ale šíří informace o tom, že na českém trhu bude základní cena na úrovni okolo 900 tisíc korun a úvodní edice má stát 1 819 050 korun. Zprvu u nás ale ty nejzákladnější verze nebudou.

Domů
Sdílet
Diskuse