Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2019 12:13
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Jeff Bezos již není nejbohatším mužem planety, vystřídal ho Bill Gates

OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Po dvou letech opět „kraluje“ zakladatel Microsoftu.

Po dvou letech nastala změna, nejbohatším mužem planety už není Jeff Bezos. Vystřídal ho zakladatel Microsoftu Bill Gates, ukázal nejnovější Bloomberg Billionaires Index. Jeho majetek měl v pátek hodnotu 110 miliard dolarů, za ním se umístil zakladatel a šéf Amazonu s majetkem v tržní hodnotě 109 miliard.

Bezos už nie je najbohatší muž planéty, vystriedal ho Bill Gates
Bezos už nie je najbohatší muž planéty, vystriedal ho Bill Gates Zdroj: www.bloomberg.com

Důvodem je zřejmě fakt, že se Bezos nedávno rozváděl a ztratil část svého majetku. MacKenzie Bezos vlastní 35 miliard dolarů a je 24. nejbohatší člověk na světě. Gatesův majetek se za tento rok zvýšil o 19,5 miliardy, profitoval zejména z posilování akcií společnosti Microsoft. Na třetí příčce je francouzský magnát Bernard Arnault, generální ředitel výrobce luxusních produktů LVMH Moët Hennessy. Vlastní majetek v hodnotě 103 miliard.

Doporučeno
Loupež 154 008 239 Kč v Praze za bílého dne. Zloději přepadli dodávku převlečeni za policisty Loupež 154 008 239 Kč v Praze za bílého dne. Zloději přepadli dodávku převlečeni za policisty 31. srpna 2019 9:31

Bezos už nie je najbohatší muž planéty, vystriedal ho Bill Gates
Bezos už nie je najbohatší muž planéty, vystriedal ho Bill Gates Zdroj: TASR/AP/Nati Harnik

Bill Gates je filantrop, velkou část svého majetku daroval na charitu – například do prevence dětské obrny v Africe, filtrace odpadních vod ve slumech nebo do boje s globálním oteplováním. Známý je také tím, že chce svým dětem nechat jen zlomek bohatství. Zbytek plánuje „rozdat“. Některé z aktivit přibližuje i dokument Inside Bill's Brain dostupný na Netflixu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Bill Gates (@thisisbillgates),

Domů
Sdílet
Diskuse