Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2019 15:02
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Nechvalně proslulý „chodníček smrti“ v Praze u hlavního nádraží je pryč. Nahradil ho bezpečnější a širší

NEWS
Uložit Uložené

Chodníček smrti měl v jednom místě šířku 30 cm. Teď je pryč, nahradil ho bezpečnější.

Pěší cesta z Vinohradské třídy na Hlavní nádraží bude bezpečnější a pohodlnější. Nechvalně proslulý 250 metrů dlouhý chodník Pražany kvůli svým příliš úzkým rozměrům nazývaný „chodníček smrti“, přes který si zkracovali cestu, byl totiž rozšířen.

Nově má šířku dva metry. Stará verze chodníku měla v nejužší části neuvěřitelných 30 cm. O nové pražské změně informoval na svém Facebooku náměstek primátora pro oblast dopravy Adam Scheinherr (Praha sobě). Jeho příspěvek měl za hodinu přes 300 reakcí

Doporučeno
Vražda 17leté teenagerky. Vrah jí brutálně podřezal hrdlo, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Instagram Stories Vražda 17leté teenagerky. Vrah jí brutálně podřezal hrdlo, fotku mrtvoly pak zveřejnil na Instagram Stories 31. října 2019 16:00

Nechvalně proslulý „chodníček smrti“ v Praze u hlavního nádraží je pryč. Nahradil ho bezpečnější a širší

„Na přezdívku ‚chodníček smrti‘ můžeme všichni společně zapomenout, protože rozšířený chodník mezi Muzeem a Hlavním nádražím je ode dneška v plném provozu. Pěšky na metro A nebo Vinohrady to nyní jde bezpečně a důstojně za pět minut z Hlavního nádraží,“ uvedl náměstek.

Už před několika týdny informoval o jeho rozšíření, které bude bez omezení na dopravě a bude uzpůsoben tak, aby se po něm dalo chodit „bezpečně, důstojně a beze strachu o život“. Z nejužších 30 cm tak byl rozšířen na dva metry. Pruhy pro auta se jen o něco zúžily ze současných dálničních rozměrů. 

„Velmi dobře, chválím. Hodně tudy chodím, takže vím, co to je,“ píše uživatel Miloš K. Chodníček byl využíván ke zkrácení cesty z Vinohrad – nebylo totiž potřeba si cestu prodlužovat až k Washingtonově ulici

Aktualizováno 16:43: Na nový chodníček se vydal podívat i reportér Janek Rubeš. Fotografie zveřejnil na svém Twitteru. Ukázal, že chodník nevede na svůj úplný konec, ale že úsek starého úzkého „chodníku smrti“ se u nádraží stále nachází. Jde o část u silnice, kde auta zajíždí do podzemních garáží.

Zároveň Rubeš upozornil i na stav tramvajové zastávky Muzeum, která by podle něj rovněž zasluhovala rekonstrukci.

Domů
Sdílet
Diskuse