Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2019 18:40
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Writery v pražském metru nepřerušila od graffiti ani obsluha DPP. Zaměstnancům nastříkali sprej do obličeje

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Sprejeři se proti zaměstnancům pražského dopravního podniku bránili spreji.

Policie pátrá po neznámé trojici writerů, kteří ve čtvrtek 24. října ve stanici metra Motol posprejovali kolem 22. hodiny soupravu metra. Dělali tak přímo z nástupiště, během běžného večerního provozu. Zaznamenala je kamera umístěná uvnitř nástupiště. 

Sprejeři si vybrali poslední vagon soupravy a začali se sprejováním. Neodradili je ani cestující, kteří seděli uvnitř vagónu, ani zaměstnanci pražského dopravního podniku, kteří si zakázané činnosti všimli na kamerách a přišli jim v činnosti zabránit. Místo úprku dva sprejeři nadále pokračovali s malováním, zatímco třetí je bránil.

Doporučeno
V Plzni uctili památku Gotta škaredým graffiti. Tak to se nepovedlo, píší lidé na sociálních sítích V Plzni uctili památku Gotta škaredým graffiti. Tak to se nepovedlo, píší lidé na sociálních sítích 24. října 2019 11:35

Sprej namířil na přítomnou obsluhu metra a začal jí stříkal sprejem do obličeje. Zaměstnanci si scénu natáčeli na telefon, stejně tak i sprejeři – na hlavě útočníka je z bližších záběrů zřejmá kamera umístěná na jeho čepici. 

Po zhotovení graffiti se pachatelé rozutekli do areálu motolské nemocnice. Případ policie prošetřuje pro podezření z trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci, za což hrozí odnětí svobody až na dva roky. Policie viníky momentálně hledá a žádá, aby jakékoli informace, vedoucí k odhalení jejich totožnosti, hlásila na lince tísňového volání 158.

Domů
Sdílet
Diskuse