Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2019 22:02
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Lidé natáčeli lavinu, která se valila ulicemi. Hromada sněhu sahala do výšky 2,4 metru

NEWS
Uložit Uložené

Následkem laviny nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Italský region Jižní Tyrolsko zasáhla vlna sněhu. Tu mohli nedávno na vlastní kůži pocítit i lidé z údolí Martell. Postupně se valící lavinu stihlo na svém mobilu zaznamenat několik turistů. Pohled na postup laviny je sice fascinující, ale přímo v centru dění by se určitě nechtěl nikdo nacházet.

Následkem laviny nebyl naštěstí nikdo zraněn či nedej bože pohřben, informuje EN 24. Místní starosta Georg Altstatter ale tvrdí, že lavina stihla poškodit některé budovy. Situaci dále označil za mimořádně riskantní. Cesta do údolí je aktuálně zablokovaná.

Jak píše The Weather Network, vlna laviny v údolí Martell dosahovala zpočátku 2,4 metru a nakonec se zastavila ve výšce 1,2 metru. Podle meteorologa Dietera Peterlina velké části Jižního Tyrolska hrozí další spuštění lavin. Ty o víkendu spadly například i ve vesnici Prägraten.

Bláznivé počasí mimo jiné stojí i za častými výpadky elektřiny, které zapříčinily pády stromů na elektrické vedení. Rakouská televize Salzburg24 uvedla, že bez elektřiny bylo přibližně 12 500 domácností. Na pomoc zasypaným oblastem mělo být vyčleněno zhruba 150 hasičů, dobrovolníků a dalších pohotovostních pracovníků.

Doporučeno
Když vás unesou „oni”. Nevyřešený případ tajného agenta nahání husí kůži dodnes Když vás unesou „oni”. Nevyřešený případ tajného agenta nahání husí kůži dodnes 26. října 2019 13:56
Domů
Sdílet
Diskuse