Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2019 21:22
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Mačetami napadli 13letou dívku, která bránila svého 11měsíčního synovce

NEWS
Uložit Uložené

Oběť utrpěla vážné bodné rány.

V Severním Irsku se nedávno odehrála hrozivá událost, během které gang s mačetami vpadl do jistého domu ve městě Lisnaskea. V něm se nacházela 41letá žena, 13letá dívka a její 11měsíční synovec. Jak informuje Independent, teprve 13letá dívka se útočníkům postavila a vlastním tělem bránila 11měsíční miminko.

Kvůli vážným bodným ranám od mačety bylo nutné, aby záchranáři holčičku hospitalizovali. Její stav je aktuálně kritický. Gang s mačetami dále zaútočil na jejich příbuznou, 41letou Elizabeth Joyce, kterou poranil na noze. Její stav ale nebyl natolik vážný, a tak ji následně propustili z nemocnice.

Elizabeth Joyce na kameře BBC

S mačetami napadli 13-ročné dievča, ktoré bránilo svojho 11-mesačného synovca
S mačetami napadli 13-ročné dievča, ktoré bránilo svojho 11-mesačného synovca Zdroj: BBC / video screenshot

„Dítě nebylo zraněné, jeho teta je totiž hrdinkou. Je jí 13 let, chránila jej tělem a zachránila mu život. Je hrdinka. Je to něco, přes co se nikdy nepřeneseme,“ prohlásila pro BBC Joyce.

Policie v současné době případ vyšetřuje jako pokus o vraždu. „Pro zúčastněné muselo jít o děsivé utrpení. Jsme odhodláni najít osoby, které za to odpovídají,” cituje vyjádření seržanta Keitha Monaghana Independent.

Doporučeno
Mafián Reichel: Když jsem vešel do místnosti, gangsteři mu řezali hlavu Mafián Reichel: Když jsem vešel do místnosti, gangsteři mu řezali hlavu 28. července 2019 14:48
Domů
Sdílet
Diskuse