Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2019 12:00
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Čech nalezl 3000 let starý poklad, dostane za něj odměnu 210 000 korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Na Náchodsku se ukrýval několik tisíc let starý poklad, teď poputuje do muzea.

Na finanční odměnu ve výši necelých 210 tisíc korun se může těšit šťastný nálezce, který letos na jaře v lesích na Náchodsku objevil devět zlatých spirálek starých přibližně tři tisíce let. O nálezu si zprvu myslel, že se jedná o odpad a až později zjistil, že v rukou drží zlatý poklad. Informoval o tom server Novinky.

Spirálky o váze 257 gramů muž následně předal pracovníkům Muzea Náchodska a jejich hodnotu stanovil znalecký posudek Puncovního úřadu. Předpokládá se, že drátky byly ukryty brzy poté, co je řemeslník vyrobil, jelikož poklad je i po několika tisících letech takřka nedotčený

Doporučeno
Lovci pokladů zřejmě objevili nacistické zlato v hodnotě 2,9 miliard korun. Obrovský poklad se skrývá v potopené lodi Lovci pokladů zřejmě objevili nacistické zlato v hodnotě 2,9 miliard korun. Obrovský poklad se skrývá v potopené lodi 24. července 2017 15:56

Ředitel Muzea Náchodska Sixtus Bolom-Kotari uvedl, že poklad by měl být prezentován v rámci stálé expozice, nejprve však prý bude třeba zajistit jeho zabezpečení. Jedná se totiž o jeden z nejvýznamnějších objevů zlatých artefaktů pocházejících z doby bronzové v Čechách.

Domů
Sdílet
Diskuse