Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2019 20:24
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Jirka Král rozjel svůj e-sportový turnaj ve hrách FIFA 20 a NHL 20 o skoro 250 000 korun

TECH
Uložit Uložené

Pokud máš skill ve virtuálním fotbalu či hokeji, můžeš si dobře vydělat.

Známý influencer Jirka Král se se svým gamingovým klubem Zetko rozhodl spustit vlastní e-sportový turnaj. Pořádán bude spolupráci s firmami Xbox, ESGA a generálním partnerem CZC.cz.

První ročník šampionátu nazvaného Xbox Masters prověří zkušenosti hráčů ve sportovních hrách FIFA 20 a NHL 20, přičemž prizepool u každého z titulů činí rovných 115 tisíc korun. Celkově se tak hraje o více než slušný 230 tisíc.

Kvalifikace do turnaje už v těchto dnech probíhá, a tak pokud tedy zvažuješ, že do hry o peníze naskočíš, navštiv oficiální web Xbox Masters, kde se můžeš zaregistrovat. 

„E-sport je mladé a dynamicky se rozvíjející odvětví kombinující zábavu, hraní her a sport. Spojili jsme se s profesionály, kteří v e-sportu pracují již řadu let, a věříme, že společně v této oblasti dokážeme velké věci,“ cituje web Czechcrunch slova 29letého influencera.

Jirka Král se do povědomí většiny mladých lidí v minulosti dostat zejména díky tvorbě video obsahu na YouTube, nicméně zhruba před rokem s kariérou youtubera skončil. Stále velmi aktivní je však na sociální síti Instagram a kromě toho provozuje právě již zmíněný klub Zetko v obchodním domě Kotva v Praze. 

Doporučeno
Pražský fotbalový klub Sparta založil vlastní profesionální esport tým. Reprezentovat bude v Česku i v zahraničí Pražský fotbalový klub Sparta založil vlastní profesionální esport tým. Reprezentovat bude v Česku i v zahraničí 14. září 2018 17:04
Domů
Sdílet
Diskuse