Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2019 7:27
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Útočník zabil syna bývalého prezidenta Německa během přednášky. Ubodal ho k smrti

NEWS
Uložit Uložené

Fritz von Weizsäcker přišel o život před očima dalších lidí během medicínské přednášky.

V nočních hodinách deník Bild informoval o zavraždění Fritze von Weizsäckera, který byl uznávaným německým lékařem a zároveň synem exprezidenta Richarda von Weizsäckera. Ten stál na čele země v letech 1984 až 1994 a v roce 2015 zemřel.

Incident se udál během veřejné přednášky, když k němu přišel útočník a několikrát ho bodl. Duchapřítomní lidé se ještě pokusili lékaře zachránit, jeho četná zranění však byla neslučitelná se životem a nepomohla ani první pomoc a rychlý příjezd záchranné služby.

Zatím není známo, jaký mohl být motiv vraždy, německá policie na Twitteru oznámila, že se podařilo podezřelého pachatele zatknout i s pomocí přítomných na přednášce, kteří se přičinili o zadržení útočníka.

Fritz von Weizsäcker byl uznávaným odborníkem a od roku 2005 vedl interní oddělení kliniky Schlosspark, kde se incident odehrál.

Domů
Sdílet
Diskuse