Přepnout do nočního režimu
Přepnout do denního režimu
Pátek 15. 1. 2021 svátek má Alice

hledej na refresheru

Chceš dostávat notifikace i na tomto zařízení?
Zdraví
2
Simona M.
16. říjen 2015, 0:03

Voňavý tekvicový cheesecake so slušným množstvom bielkovín (Recept)

Kto by nemiloval cheesecake? Obohatený o kombináciu škorice a tekvice je ešte neodolateľnejší.

Simona M.
16. říjen 2015, 0:03
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek

Cheesecake je každému vec dobre známa. Mascarpone, sušienky, maslo a cukor sú jeho tradičnými ingredienciami. Všetko sa však dá pretvoriť do zdravšej verzie, a presne o takú sa dnes pokúsime. A keďže tu máme jeseň a tekvíc je všade plno, bolo by veľkou chybou nevyužiť to. Keď sa povie tekvica, mnohí sa hneď vyľakajú, no nemajú na to žiaden dôvod. Tekvica je veľmi zdravá a univerzálna potravina, dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Použila som tekvicu hokkaido, kvôli jej krémovej chuti. Poďme si teda upiecť túto dobrotu.

 

INGREDIENCIE 

 KORPUS:

200g jemných ovsených vločiek

1 vajíčko

3 PL kokosového oleja

2 PL javorového sirupu (alebo iného sladidla)

trocha vody

 

NÁPLŇ

500g jemného odtučneného tvarohu

1 malá tekvica hokkaido (450g tekvicového pyré)

2 vajíčka

1 PL arašidového masla

2 ČL škorice

1/2 ČL mletého zázvoru

trocha citrónovej šťavy

sladidlo podľa chuti (použila som 4 PL javorového sirupu)

 

Voňavý tekvicový cheesecake so slušným množstvom bielkovín (Recept)

 

POSTUP

Najskôr si pripravíme korpus. Všetky ingrediencie zmiešame a prilejeme trocha vody, aby sme dosiahli mierne lepivú konzistenciu. Cesto vtlačíme na spodok aj boky tortovej formy. Korpus dáme piecť na 12 minút na 200°C.

 

Zatiaľ si pripravíme plnku. Tekvicu vydlabeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť. Tekvicu varíme v troške vody asi 15 minút domäkka. Potom vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme na pyré tyčovým mixérom.

Tvaroh vymiešame s tekvicovým pyré, pridáme vajíčka a arašidové maslo. Na záver pridáme škoricu, zázvor, citrónovú šťavu a osladíme podľa chuti. Náplň nalejeme na predpečený korpus a pečieme ešte 50 minút na 180°C. Hotový cheesecake necháme vychladnúť. Pri podávaní ho môžeme posypať plátkami opražených mandlí.

 

Voňavý tekvicový cheesecake so slušným množstvom bielkovín (Recept)
Voňavý tekvicový cheesecake so slušným množstvom bielkovín (Recept)
Voňavý tekvicový cheesecake so slušným množstvom bielkovín (Recept)
Voňavý tekvicový cheesecake so slušným množstvom bielkovín (Recept)
Voňavý tekvicový cheesecake so slušným množstvom bielkovín (Recept)
Voňavý tekvicový cheesecake so slušným množstvom bielkovín (Recept)

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Na 1 kus (Celý koláč rozkrájame na 8 častí)

Kalórie: 262

Bielkoviny: 15g

Sacharidy: 28g (z toho vláknina 4g)

Tuky: 10g

Upozornit na chybu. Pokud jsi našel nedostatek v článku nebo máš připomínky, dej nám vědět.
Ohodnoť článek
0
Sdílet
Hodnocení tohoto článku je dostupné jen s aktivním předplatným REFRESHER+.
Předplatit
Zrušit
Při hodnocení článku nastala chyba. Zkus se nově přihlásit a znovu ohodnotit článek.

V případě že problémy přetrvávají, kontaktuj prosím administrátora.
OK
NAHORU
Dostávej nejlepší obsah mailem
Nestíháš všechno sledovat? Pošleme ti do schránky nejčtenější a nejlepší obsah.
Žádný spam. Kdykoli se můžeš z odběru odhlásit.
Posílat e-mail
Nejčtenější
Domů
Sdílet
Diskuse
Hledat
Více
Zapni upozornění a už ti nic neunikne!

Chceš vědět, co se děje, a mít přehled? Dostávej upozornění o nejžhavějších zprávách na Refresheru.

(Příklady: Hořel Notre Dame, Zemřel Mac Miller, Trailer na Avengers)
(Příklady: Sagan skončil první, Nový zákon s vlivem na moderní lidi, Dnes nás čeká zatmění slunce)
Pokud chceš, abychom ti poslali téměř všechny novinky, vyber tuto možnost.