Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2017 12:19
Čas čtení 0:00
Marek R.

Byla závislá na tvrdých drogách, alkoholu, přítel ji týral a upadala do depresí. Fitness jí však zachránilo život

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Od deprese, závislosti a otřesného životního stylu až po neskutečnou lásku k fitness, která jí změnila život.

Od posledního článku o transformaci postavy jste mohli na Fitcultu najít klasicky velké množství hodnotných a informativních článků, ale po nějakém tom čase by bylo dobré se také podívat na další přeměnu. A to takovou, jakou jsme tu ještě neměli. U ostatních hrálo hlavní roli jídlo, ať už jeho nedostatek nebo jeho přebytek, ale tentokrát bude hlavním problémem nebezpečnější věc – drogy a alkohol.

V hlavní roli se představí 33letá Katie Schaffert, která byla od puberty pořádnou rebelkou a alkohol či drogy byly součástí jejího života. Později se živila například i jako zdravotní sestřička, ale i do samotné práce chodila často opilá či omámená marihuanou a vrcholem bývalo, když se rozhodla vyspat se v postelích pro pacienty. Bylo to však právě fitness, které ji navedlo na správnou cestu a z drogově a alkoholově závislé osoby se stala vysmátá fitness trenérka.
 
Když měla Katie 5 let, její rodiče se rozvedli a ona bydlela se svou mámou. První problémy se začaly objevovat ještě v době, kdy měla jen 13 let. Právě tehdy se poprvé dostává do styku s alkoholem, marihuanou a později přicházely na řadu i tvrdší drogy. Katie se jednoduše považovala za rebelku, která si ráda užívá života a kvůli tomu se také rozešla se svým prvním přítelem, aby si mohla stále více vyhazovat z kopýtka. Když měla 19 let, stala se závislou na kokainu a musela podstoupit rehabilitaci pro drogově závislé. Vydrželo jí to dva roky, dokud nezačala randit s dealerem této drogy a bylo jen otázkou času, kdy opět spadne do špinavého kolotoče nástrah, kterým otevřeně podlehla.

Jednoho dne však našla v sobě odvahu a tento vztah založený na drogách ukončila. Její následující přítel jí sliboval, jak se o ni postará, ale dopadlo to ještě hůře, protože byl k ní ještě více hrubý. Mentálně i fyzicky ji týral, upadla do depresí a začala užívat několik druhů léků, na kterých začala být závislá. „Opustila jsem drogového dealera kvůli muži, který sliboval, že se bude o mě krásně starat. Nicméně ukázal se být ještě horší, každý den mě mentálně týral a v nejhorších případech to končilo i fyzickým násilím. Někdy se mnou šel i k psychologovi, aby mu mohl říct, že jsem trpěla bipolární poruchou a kvůli tomu jsem dostala ještě více léků. V jednom okamžiku jsem brala osm různých léků na depresi, spánek či úzkost.“

O jejím špatném stavu nejlépe vypovídá fotografie z vězení při pohledu na její oči či tvář celkově. Nakonec se jí podařilo odpoutat se i od násilnického přítele a přestala užívat kokain. Stále se však nedokázala zbavit závislosti na předepsaných lécích a když je doužívala, prosila doktora, aby jí předepsal další. Vrcholem jejího života bylo, když ji zatkli a až tehdy si uvědomila, že musí přijít změna. A poté, co poznala svého současného manžela, se už k drogám nevrátila.

 

 

Zavolala doktorovi, že s léky skončila. Ten se ji pokusil přesvědčovat, že je třeba jít na to pomalu, ale nezabralo to, protože Katie byla odhodlaná. Svému nynějšímu manželovi tehdy řekla, ať jí všechny léky schová a cesta za novým a lepším životem mohla začít. Ještě stále však měla problémy s alkoholem, ale i tato kapitola se začínala uzavírat poté, co našla zálibu ve fitness. Důležitým krokem také bylo, že se přestěhovala, protože toto místo jí neustále připomínalo její ne zrovna dobrou minulost a v novém působišti tak mohla začít s čistým štítem. Postupnými kroky se z ní stala až osobní trenérka, pomáhá ostatním ženám bez ohledu na to, na kterém místě zeměkoule se nacházejí a také konečně našla muže, který si jí váží, miluje ji, respektuje a hlavně je pro ni oporou. Sama si uvědomuje, že kdyby nepřišla taková změna, pravděpodobně by nyní už nebyla mezi živými, a proto je nesmírně šťastná, že dostala druhou šanci a hlavně, že se jí pořádně chopila a vytěžila z ní maximum. V minulosti se cítila jako odpad společnosti, ale nyní jí konečně může něco nabídnout na oplátku i ona.

Každé ráno stráví přibližně půlhodinou psaním věcí, za které je v životě vděčná a každý večer předtím, než usne, sleduje nebo si vyslechne něco pozitivního. Co se týče fitness, cvičení ji nesmírně baví a cvičí až 6krát týdně a věnuje se svým klientům.
 
„Obklopujte se pozitivními věcmi a vyhýbejte se negativitě. Čtěte knihy, které vás umí i něco naučit. Já například čtu mnoho knih o seberozvoji, a i když nemám čas číst, tak sáhnu po audioknihách. Dobrým zdrojem je také YouTube. Jsou tam tisíce videí, které vám pomohou dostat se přes ledajakou situaci. Namísto sledování televize či flákání se věnujte váš čas tomu, abyste se zlepšovali.“ Tento příběh pěkně doplňuje článek o výhodách cvičení, kde vidíme, že na mentální zdraví má enormní vliv, přičemž výrazně snižuje depresi, příznaky úzkosti, výkyvy nálad a podobně. Cvičení je prostě lék.

Domů
Sdílet
Diskuse