Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2019 16:45
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Režisér Jokera oficiálně pracuje na pokračování. Studio plánuje další temné filmy o postavách z DC

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Oficiální potvrzení příprav na pokračování přišlo jen pár dní poté, co snímek překonal v tržbách miliardovou hranici.

Tvrdili jsme to od začátku. Konec konců, asi jako celý internet. Po neuvěřitelném úspěchu Jokera (jde o první Rkový film s miliardou na kontě), který zřejmě ještě zabojuje i o Oscary, odklepl Warner pokračování. Tomu se od začátku nebránil ani Joaquin Phoenix (pro herce půjde o jeho první sequel v celé kariéře) a ani režisér Todd Phillips. Oba se ale vyjádřili ve smyslu, že do toho půjdou pouze v případě, že pokračování bude mít opodstatnění a stejnou hloubku jako jednotka. Ani jeden nechce natočit sequel, který by měl jen vydělat.

Doporučeno
Joker v kinech vydělal už miliardu dolarů! Joker v kinech vydělal už miliardu dolarů! 16. listopadu 2019 15:04

Warner bude určitě chtít snímek produkovat výhradně sám. U jednotky se totiž produkční náklady dělily mezi další dvě společnosti, a tak Warner sebere jen polovinu z tržeb. Samozřejmostí je i návrat Joaquina Phoenixe. Vzhledem k úspěchu Jokera měl Todd Phillips po zahajovacím víkendu nakráčet do kanceláří Warneru a požádat o povolení k natočení dalších temnějších příběhů o postavách z dílny DC. Zdroje blízké The Hollywood Reporter, který o novince psal jako první, tvrdí, že Phillips dostal zelenou na minimálně jednu další podobnou postavu.

Zároveň by měl být režisérem Jokera 2, přičemž se společně se Scottem Silverem postarají i o scénář, stejně jako u jedničky. Phillips za ni údajně inkasuje 100 milionů dolarů (uff), protože místo výplaty předem upřednostnil procentuální část z hrubých tržeb. Nepadla žádná data, ale můžeme si být jisti, že režisér Hangoveru zůstane ve Warneru ještě pěkných pár let. Který film bys od něj z dílny DC chtěl vidět ty?

Domů
Sdílet
Diskuse