Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2019 6:55
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Slon si při útěku před vesničany zlomil nohu, sekerami a mačetami nakonec zvíře dorazili

NEWS
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let
a chci zobrazit obsah
zpět na hlavní stránkuZpět

Po útočnících již aktuální pátrají úřady.

Parta vesničanů z Keni se podle záznamu vrhla na zraněného slona, který se už zjevně nedokázal ani pohybovat. Podle informací Daily Mail si totiž při útěku před lidmi zlomil nohu. Tuto situaci místní lidé využili k tomu, aby na slona útočili házením kamenů či sekáním mačetou a sekerami.

Agentura The Kenya Wildlife Service tvrdí, že se tato hrozivá událost odehrála už v průběhu loňského června, ale video z místa činu začalo internetem kolovat až nedávno. Na místo se co nejrychleji dostavili vyšetřovatelé, kteří ale museli cestovat přibližně 71 kilometrů. Do té doby však už zvíře svým zraněním podlehlo.

Doporučeno
Pojídali své přátele, aby přežili: Ragbyový tým, který ztroskotal v Andách se musel uchýlit ke kanibalismu Pojídali své přátele, aby přežili: Ragbyový tým, který ztroskotal v Andách se musel uchýlit ke kanibalismu 13. října 2019 8:00

Ihned po zveřejnění níže přiloženého videa se vůči viníkům spustilo nové vyšetřování. Krvavý masakr zvířete se odehrál poté, co se dvojice slonů dostala k místní farmě, kde hledala jídlo. Během útěku od vesničanů jeden ze slonů spadl do hluboké jámy a zlomil si nohu. V daném okamžiku již zvíře nemělo žádnou šanci.

Lov slonů je v Keni zakázá od roku 1973. Odsouzeným pytlákům za smrt slona hrozí pokuta ve výši $ 200 000  (v přepočtu 4 600 000 Kč) a doživotí. Podle sčítání z roku 2016 v Keni žije přibližně 23 000 slonů. Jejich populace v průběhu minulého století rapidně klesla.

Domů
Sdílet
Diskuse