Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. listopadu 2019 22:51
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Slovenskem otřásla brutální vražda učitelky. Studenti na její památku zapálili stovky svíček

NEWS
Uložit Uložené

Slováci rozjeli dnes večer spontánní iniciativu Povedz nie násiliu a uctili tak zavražděnou učitelku Violu, kterou policie našla v bratislavském přístavu 11. listopadu.

Slovenská policie postupně odhaluje další podrobnosti v souvislosti s vraždou 34leté Violy, kterou našla 11. listopadu dobitou v bratislavském přístavu, zachránit se ji ale už nepodařilo. Vyšetřovatelé zatím vyloučili, že by mělo jít o sériového pachatele, dávají si ale pozor, jaké informace zveřejní, aby mu nedali náskok a mohli ho co nejdříve chytit a postavit před soud.

Doporučeno
Pojídali své přátele, aby přežili: Ragbyový tým, který ztroskotal v Andách se musel uchýlit ke kanibalismu Pojídali své přátele, aby přežili: Ragbyový tým, který ztroskotal v Andách se musel uchýlit ke kanibalismu 13. října 2019 8:00

Případ je intenzivně medializovaný i kvůli tomu, aby si každá žena dávala nejen v těchto dnech pozor. Pohybovat se o samotě v tmavých uličkách může být nebezpečné, na což poukazuje i spontánní iniciativa Povedz nie násiliu, kterou podle informací stránky Zomri uspořádali studenti v bratislavské Mlýnské dolině.

Ve středu ve 21:30 se symbolicky rozsvítila většina pokojů na Átriákoch, Manželákoch, Štúraku, i Mladosti, aby uctili památku Violy a zároveň připomněli, že to, co se stalo jí, se může stát každému. Přidali se i stovky dalších, kteří v diskusi zveřejnili fotky, jak za Violu zapálili svíčku.

Vyšetřování vraždy stále probíhá, příslušníci policejního sboru však žádají občany o trpělivost. Aktuálně se vyšetřovatelé zabývají několika možnými verzemi.

Domů
Sdílet
Diskuse