Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. listopadu 2019 16:55
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Nadcházející iPhone 12 má přinést 5G, displej s podporou 120 Hz a menší výřez

TECH
Uložit Uložené

Spekulace o iPhonu 12 se již naplno rozbíhají

Kritici i fanoušci firmy Apple se zřejmě shodnou, že design iPhonů je poměrně konzervativní. Mění se jen velmi pomalu a zásadní změny přicházejí obvykle až v dvou, nebo dokonce tříletých cyklech. 

iPhonům 11, 11 Pro a 11 Pro Max přibyl jeden fotoaparát navíc, ale z přední strany jsou prakticky k nerozeznání od starších sourozenců s označením X nebo XS. 

Možná i proto se velmi často objevují různé spekulace o tom, co všechno se změní, když Apple svým technikům konečně dovolí sáhnout po drastičtějších změnách. Spekulací se okamžitě chytají designéři, kteří pak prezentují své návrhy spolu s vlastními schopnostmi v grafických programech. BGR.com takto upozornil na možnou podobu příštího iPhonu 12.

Render z YouTube kanálu Ts Designer je zajímavý i proto, že se drží při zemi a neočekává nereálné hlouposti jako stylus nebo skládací displej po vzoru předražených konceptů Samsungu, Huawei nebo Motoroly.

Doporučeno
Apple není technologický lídr, jen kopíruje konkurenci. I proto zůstává na vrcholu Apple není technologický lídr, jen kopíruje konkurenci. I proto zůstává na vrcholu 23. září 2019 11:02

Namísto toho zobrazuje prakticky nezměněnou zadní část s trojicí fotoaparátů, které si tento rok téměř všude vysloužily jen ty nejlepší ceny. Na změnu proto u iPhonu 12 není moc důvod

Vpředu je již situace zcela opačná. Androidy už nabízejí displeje natažené přes celou čelní plochu, zatímco velký výřez na současných iPhonech jen živí spekulace o tom, že Apple již technologicky zaostává.

Výřez by proto mohl zmizet a nahradit by ho mohla menší díra pro potřebné kamery systému Face ID. Vespod se zase očekává univerzální USB-C konektor. Apple ho už začal nasazovat do nových iPadů, přechod by byl tedy opravdu logický.

Nadchádzajúci iPhone 12 má priniesť 5G, displej s podporou 120 Hz a menší výrez
Nadchádzajúci iPhone 12 má priniesť 5G, displej s podporou 120 Hz a menší výrez

Čas zřejmě v září 2020 dozraje i na plnou podporu sítí 5G a displej s obnovovací frekvencí 120 Hz. Ten by měl přinést plynulejší scrollování a plynulejší zážitek z hraní her. Má ho i nejnovější Google Pixel 4, ačkoli ho systém kvůli šetření energie nevyužívá úplně vždy.  

Video znázorňuje i návrat čtečky otisků prstů Touch ID, ta by však mohla směřovat do levnějšího iPhonu SE2.

Domů
Sdílet
Diskuse