Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2019 17:37
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Sex, Brno a chlastání. KKRD Boys vydávají čtvrtou knížku „literárního formátu na retych" (Rozhovor)

REFRESHER BRNO
Uložit Uložené

Pro jedny jsou nevychovanými omezenci s prasáckými texty, pro druhé autory zábavné literatury s přidanou hodnotou. Ať tak či tak, KKRD boys jsou zajímavými oceněnými autory, které byste neměli přehlédnout.

Koc, augle, šlank, šlic, pasr, dročka, pali nebo sajtna. Že nevíš, co to znamená? Nevadí, po přečtení těchto slov ve blíže nespecifikované příběhové formě od KKRD Boys, ze které si jejich význam můžeš vyvodit, budeš mít pouze dvě možnosti: buď se ti budou hodně líbit, nebo na ně budeš chtít rychle zapomenout. Stejně jako na samotné příběhy starobrněnských světáků zaznamenávajících na Facebooku nebo v knižní podobě každodenní radosti i starosti v hlavách průměrných opilců/sukničkářů z hlavního města Moravy.

Doporučeno
Je Brno lepší než Praha? Je Brno lepší než Praha? 4. srpna 2019 16:50


Každopádně, kdybychom chtěli o knížkách mluvit jako o přisprostlé laciné literatuře, bylo by to podhodnocení v obou případech. Souložení (ze zkratky Kluci, Kteří Rádi Dročí = souloží) a pivo sice opravdu je náplní příběhů, jež sbírají. Nicméně způsob, jakým jsou podány, nemá s „přisprostlou literaturou” nic společného. Tu byste totiž museli napíchnout na steroidy a vymáchat ve směsici piva a změti použitých kondomů, aby dosáhla jejich úrovně. 


I přes samotnou oslavu Brněnství, čtěme neustálé chlastání a sex, jíž označují svůj výtvor, se člověk nemůže po přečtení zbavit toho, že je uvnitř mnohem víc, než koitus na sto způsobů. Což si ostatně myslela i literární veřejnost. Osobité přenesení surové reality na papír ve spojení s ostrovtipem a orientací ve všedním dění ohromilo Brno a vyneslo jim mimo jiné ocenění Magnesia Litera v roce 2017 či vlastní divadelní představení.

Doporučeno
Nechci, aby sem lidé přicházeli s lítostí, říká provozní brněnské kavárny, v níž pracují lidé s duševním onemocněním (Rozhovor) Nechci, aby sem lidé přicházeli s lítostí, říká provozní brněnské kavárny, v níž pracují lidé s duševním onemocněním (Rozhovor) 18. října 2019 14:56

Stávají se žijícími legendami Štatlu, přestože jen málokdo ví, kvůli jejich zásadě vystupovat inkognito, kým jsou nebo kolik jich přesně je. Takže pokud jsme chtěli autory k příležitosti vydání jejich čtvrté knížky vyzpovídat, museli jsme komunikovat pouze po Messengeru.  Rozhovor byl ponechán v nezměněné podobě, pouze s úpravou interpunkce.

Sex, Brno a chlastání. KKRD Boys vydávají čtvrtou knížku „literárního formátu na retych" (Rozhovor)
Sex, Brno a chlastání. KKRD Boys vydávají čtvrtou knížku „literárního formátu na retych" (Rozhovor) Zdroj: Archiv KKRD Boys
V tomto článku si přečteš:
  • Jak se narodil první KKRD Boy 
  • Proč píšou hlavně o sexu a užívání drog
  • Co je hantec 2. 0
  • Které problémy jsou pro KKRD Boys nejpalčivější
  • Co chybí brněnským vykřičeným domům
  • Proč vlastní doménu www.slaviapraha.com
  • Jak se vypořádávají s negativními reakcemi na jejich tvorbu
  • Proč mají rádi Vojtěcha Dyka
  • Proč se rozhodli vydat své příběhy knižně
  • Které brněnské večerní podniky jsou nejlepší
  • Jaké je jejich nejoblíbenější slovo
  • Co je na Praze nejlepší.

Kdo a čím jsou Kluci Kteří Rádi Dročí?

Kluci kteří rádi dročí je jen joke, zkratka KKRD znamená něco jinýho. Každopádně KKRD boys jsou parta normálních boys, co rádi dročí.


Zkratku KKRD Boys jsem slyšel vyslovovat různě, buď klasicky vyhláskovanými písmeny nebo jako Kykyrýda. Co je Kykyrýda?

V Brně je firma která se jmenuje Kykyryda computers, tak se zeptej jich, co to znamená. Nás jen před x rokama fascinovalo, že všude na světě se IT firmy jmenujou nějakym cool jmenem jako Oracle nebo Microsoft, ale nějakej vědátor z VUT na toto prostě absolutně se*e a udělá si Kykyryda computers. Velkej respekt, bro.


Takže to nemá spojitost s vámi?

Ne, nás to inspirovalo v momentě, když jsme šli nadrbaní ze Semináru, a na zastávce šaliny ležely odložený dámsky lodičky tělové barvy. Když je Kchorli uviděl, tak se z neznámýho důvodu vyslíknul do naha, botičky si obul, a tancoval po pangejtu, načež přijeli policajti. On se před nima nahej v těch lodičkách snažil schovat do průchodu, nad kterým svítilo Kykyryda computers. Z téhle scény existuje fotografie. A Kykyryda boy byl na světě.

V Brně spousta lidí ví, kdo jsme. Jen se tím nějak aktivně nechlubíme.


Aha, to mi připomíná první knížku, která je Kchorlimu věnována. Evidentně jej hodně respektujete. O koho se jedná?

Kato Brno, ikona, kouzelník. Hlavně v oblasti financí.


Nelze si nevšimnout, že máte v lásce Staré Brno. Pocházíte odněkud z Mendlova náměstí či z Annenské ulice? Odtud máte totiž dost příběhů..

60300 forever. Křídlovická, Úvoz. Ale zrovna Kchorli je King of Kénik.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KKRD BOYS (@kkrdboysbrno),


Co je obsahem tvorby KKRD Boys? Pomineme-li vaši definici: “Příběhy z historie mrdání v jihomoravské metropoli od kluků, co mají rádi především snímek Zpocená hora, o těch dvou kovbojích, co se ve stanu nakládají do řitě.” To není podle mě úplně pravda

Četl jsi něco nebo ne?


Četl, ale domnívám se, že tam je i jiný, například politický nebo sociokulturní přesah.

Někdo ho tam vidí, někdo ne. Jednodušším opicím se stačí zasmát nějaké p*čovině o tom, kde se kdo poblil, ale vnímavější tvor dokáže číst mezi řádky a najde si mezi záhonem h*ven i nějaký to moudro.

Doporučeno
Opilý muž házel v Brně po lidech kamení, při zadržení se začal svlékat Opilý muž házel v Brně po lidech kamení, při zadržení se začal svlékat 8. listopadu 2019 16:45


Čili za tou vaší definicí si stojíte?

Definici na Facebooku nikdo nečte. Je to jen nějakej blábol, aby tam něco bylo. Nemáme žádnou žánrovou ani jinou definici, brněnství je všeobjímající.


Jak jsme naťukli, ve svých výstupech reagujete i na aktuální dění. Znamená to, že vám není lhostejná například politika, války ve světě, chudoba…

Zajímá nás všechno, co obtěžuje občany městské části Brno-Střed a nejbližšího okolí, takže války určitě. Především ty s opicou v bombru na vratech do Tabe nebo neustálá šikana od družky domašov.


Nicméně sdíleli jste například doménu www.slaviapraha.com vyobrazující útočníka Micka van Burena držícího šálu Free Tibet na slavistických barvách a v popředí dalajlámu s místopředsedou dozorčí rady SK Slavie Praha Jaroslavem Tvrdíkem. Ta nepatří vám?

Ta doména nám patří. Koupili jsme ji, protože Luftjarda je šlompák a vysral se na to. 

Výhledově z toho plánujeme vytvořit portál na zlepšení kulturní výměny s Asií, ideálně by z toho mohl být seznamovací portál pro šímejly.


Každopádně co si myslíte o politice kterou vede Česká republika vůči Číně?

My máme Čínu rádi, bez ní by nebyly na světě crocsy. No a obecně trápí republiku nedostatek Asiatek. Vlez si někam do bincu a uvidíš sám, máš tam všechno kromě malýho zdechlýho japka nebo vietnamky. Poptávka po tomhle typu koc je přitom na brněnským bincárenskym trhu značná.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 77640 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč píšou hlavně o sexu a užívání drog
  • Co je hantec 2. 0
  • Co chybí brněnským vykřičeným domům
  • Jak se vypořádávají s negativními reakcemi na jejich tvorbu
  • Proč mají rádi Vojtěcha Dyka
  • Proč se rozhodli vydat své příběhy knižně
  • Které brněnské večerní podniky jsou nejlepší
  • Jaké je jejich nejoblíbenější slovo
  • Co je na Praze nejlepší.
Domů
Sdílet
Diskuse