Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2019 11:42
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

V Rusku si budou moci obyvatelé vybavit spotřební úvěr na léky. Půjčka však bude mít 23procentní úrok

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Příjmy v lékárnách totiž klesají a experti tvrdí, že to je kvůli klesajícím platům.

Ruská síť lékáren Samson-farma začala spolupráci s bankou MTS, bude nabízet spotřebitelský úvěr na léky. Tržby v lékárnách totiž od roku 2015 klesly o 1,5 procenta a odborníci tvrdí, že to je kvůli poklesu výše příjmů obyvatelstva. Právě proto lékárenská síť předpokládá, že se jim krok vyplatí a lidé budou tuto nabídku využívat, informuje Trend.

 

V Rusku si budú môcť obyvatelia vybaviť spotrebný úver na lieky. Pôžička však bude mať 23 percentný úrok
V Rusku si budú môcť obyvatelia vybaviť spotrebný úver na lieky. Pôžička však bude mať 23 percentný úrok Zdroj: Coast Guard All Hand

Zákazníci si budou moci půjčku vyřídit přímo v lékárně. Půjčit si mohou v přepočtu až kolem 100 tisíc korun. Splácet mohou po dobu tří měsíců až jednoho roku s 23procentním úrokem. Lékárna předpokládá, že úvěry by mohly přilákat zákazníky a zvýšit jejich zisk o pět až deset procent.

Tato nabídka platí pouze v několika pobočkách v Moskvě, banka říká, že zatím jde o experiment a je možné, že příští rok tuto nabídku rozšíří do dalších poboček. Samson-farma jich má v Moskvě sedmdesát.

List Kommersant, který o této možnosti informoval jako první, ale říká, že půjčka by se lidem vyplatila nejvíce při lécích, které musí lidé užívat dlouhodobě, ale ty stát nabízí bezplatně. Loni společnost vydělala přibližně 2,5 miliardy korun, což znamená, že měli skoro 180milionovou ztrátu.

Domů
Sdílet
Diskuse