Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2019 0:34
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Slovenskem se šíří závažný hoax o vraždách v Bratislavě. Policie upozorňuje, že za šíření poplašné zprávy hrozí 2 roky

NEWS
Uložit Uložené

Na sociálních sítích koluje screenshot, ve kterém někdo píše o další zavražděné Slovence. Policie upozorňuje, že jde o hoax.

Už několik hodin se Instagramem šíří screenshot konverzace, ve které neznámý autor píše, že po nedávno medializovaném případu zavražděné Violy a následně i jednom dalším se mělo údajně najít i třetí tělo umučené ženy. Policie v tomto případě upozorňuje, že jde o nepravdivou informaci, kterou označuje za závažný hoax.

„V pátek večer jste nás doslova zaplavili screenshoty o zprávě, podle níž policie v Bratislavě tají, že se našlo další tělo ženské osoby, která měla být umučena. Naše zapírání má být podle těchto zpráv věcí taktiky v souvislosti s reálným zločinem spáchaným na paní Viole. Nic z tohoto není pravda, což jsme si prověřili operativně i v pokročilé noční hodině přes KR PZ Bratislava,“ píše policie na Facebooku a zároveň dodává, že za šíření poplašných zpráv a dezinformací hrozí pachatelům až 2 roky ve vězení.

Nepravdivou informaci sdílejí i známé influencerky, jako například Moma nebo Naty Kern. „Dosah můžeme počítat v desítkách tisíc lidí. Když vezmeme v úvahu, že se tento hoax šíří právě v pátek v noci, kdy je mnoho mladých lidí venku ve městě, může vyvolat panickou hysterii,“ dodávají policisté.

 K nám sa dostal aj ďalší nepravdivý screenshot, s ktorým sa rovnako môžeš stretnúť na sociálnej sieti

Slovenskom sa šíri závažný hoax o vraždách v Bratislave. Polícia upozorňuje, že za šírenie poplašnej správy môžeš dostať 2 roky
Slovenskom sa šíri závažný hoax o vraždách v Bratislave. Polícia upozorňuje, že za šírenie poplašnej správy môžeš dostať 2 roky

Zpět
Sdílet
Diskuse