Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2019 20:23
Čas čtení 0:52
Jakub Paulík

Předstírala, že objednává pizzu, ale volala na policii. Žena tak ochránila matku před násilníkem

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zachovala chladnou hlavu a napadlo ji, jak bezpečně přivolat policisty.

Jak jednat v přítomnosti násilníka tak, abys potají přivolal policii, ale zároveň tím u agresora nevyvolal větší dávku hněvu? Podle Sky News to jistá 38letá Američanka z Oregonu vyřešila opravdu zajímavým způsobem. Před nebezpečným mužem, který ohrožoval její mámu, vytočila číslo policie, přičemž se tvářila, že objednává pizzu.

Dispečer jménem Tim Teneyck si sice zpočátku myslel, že si volající žena spletla číslo, ale po chvíli se mu rozjasnilo. Pochopil, že osoba na druhé strany linky nemůže mluvit o tom, co se v její blízkosti děje, a tak vsadila na možnost šifrované komunikace.

Doporučeno
V Česku už koupíš i mraženou čokoládovou pizzu. Dal si výrobce záležet na její kvalitě? (Test) V Česku už koupíš i mraženou čokoládovou pizzu. Dal si výrobce záležet na její kvalitě? (Test) 28. února 2018 14:27

„Nachází se daný muž na místě?“ Zeptal se volající ženy dispečer. „Ano, potřebuji velkou pizzu,“ odpověděla mu. Policie k jejich domu dorazila s vypnutými sirénami, a tak násilník až do poslední chvíle nevěděl, že se za malý moment ocitne v rukou strážců zákona. Útočníka nakonec zatkli a aktuálně čelí obvinění z domácího násilí.

Vedoucí policie Oregonu Michael Navarre prohlásil, že o podobném případě za svou dlouholetou kariéru ještě neslyšel. Doufá, že oběti budou moci tento příklad využít jako příkladný nástroj na přivolání policie, aniž by riskovaly své životy.

Dispečer Teneyck ale uvádí ještě lepší verzi. Odhalení takové snahy o přivolání policie by mohlo pachatele rozhněvat, a proto lidem radí, aby pouze vytočili číslo policie a položili mobil na místo, ze kterého bude dispečer slyšet, co se děje.

Domů
Sdílet
Diskuse