Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2019 10:33
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Billie Eilish je nejlepším nováčkem na planetě, Taylor Swift překonala Michaela Jacksona. Jak dopadlo předávání cen AMAs?

HUDBA
Uložit Uložené

Když byla malá, na zbytek nominovaných interpretů se dívala v televizi a fandila jim, dnes většinu z nich za pár měsíců předběhla.

V noci z neděle na pondělí se konal galavečer American Music Awards, které patří k nejprestižnějším na světě. Důvodem v tomto případě je, že o nominacích rozhodují čísla prodejů a o samotných vítězích hlasování fanoušků. Na rozdíl od podobně populárních cen Grammy, kde ceny předávají členové hudební akademie, jde tedy o poctu ze strany samotných posluchačů, kteří hodnotí tvorbu interpretů z jiné perspektivy. 

Suverénně největší úspěch zaznamenala Taylor Swift, která se stala umělkyní roku a odnesla si i 5 dalších cen, čímž překonala rekord Michaela Jacksona.

Doporučeno
Billie Eilish s maskou Burberry nebo kovbojské stejnokroje v podání raperů. Sleduj nejlepší outfity z letošních AMAs Billie Eilish s maskou Burberry nebo kovbojské stejnokroje v podání raperů. Sleduj nejlepší outfity z letošních AMAs 25. listopadu 2019 13:13

Dvě ceny získala i 17letá Billie Eilish, která se podle očekávání stala nejlepším nováčkem. Vyhrála i cenu v kategorii alternativní rock: „Když jsem byla malá, všechny jsem vás milovala, nemohu uvěřit tomu, že se na mě teď všichni díváte,“ řekla v rámci děkovné řeči mladá zpěvačka směrem ke svým starším kolegům.

Jak už bývá zvykem, součástí galavečera byla i řada vystoupení nominovaných umělců. Show předvedli Post Malone, Taylor Swift, Camila Cabello a mnozí další. Dá se předpokládat, že záznamy z koncertů budou dostupné v nejbližších hodinách na oficiálním YouTube kanálu AMAs.

Domů
Sdílet
Diskuse