Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2019 15:18
Čas čtení 0:00
Peter Hlavička

Jak se Otis z H16 stal resellerem a které kousky z jeho šatníku jsou nejdražší?

Jak se Otis z H16 stal resellerem a které kousky z jeho šatníku jsou nejdražší?
Zdroj: Tibor Kuna/REFRESHER.sk
MÓDA
Uložit Uložené

BAPE nosil už v roce 2007 a ve svém šatníku má o tom stále důkazy.

To, že rapeři si kupují drahé oblečení a tenisky, je zcela přirozené. Vzhled je totiž důležitou součástí jejich práce a streetwearové nebo luxusní značky jsou zároveň nedílnou složkou hip hopové kultury.

Otis z H16 je však v rámci módy a celé pouliční kultury ještě dál, a i když v jeho šatníku se nenacházejí kousky za desítky tisíc korun, neznamená to, že si je nemůže dovolit. Otis se totiž před několika měsíci rozhodl využít módu ve svůj prospěch (a profit). Kromě toho, že designuje kolekce merche pro H16, se z něj stal reseller a o oblečení, které má ve svém šatníku, tak ví víc, než mnozí jeho kolegové.

Nemám extrémně mnoho hadrů, čili lidé při pohledu na můj šatník určitě nebudou odpadávat. Většinu z nich jsem už totiž prodal. Nepotřebuji mít skříň plnou box logo mikin od Supreme. To už je fakt taková hypebeast uniforma, že bych to ani nenosil.

Na otázku, proč bydlí pořád v paneláku, odpověděl tak, jak jsme čekali. Má to tu rád a vyhovuje mu zejména pozice blízko centra. Přiznal sice, že v budoucnu možná zváží koupi domu na okraji Bratislavy, ale v Petržalce bydlí již od svých tří let a život na sídlišti má pro něj vysokou sentimentální hodnotu. Na stejné hřiště, na kterém si hrával jako malý, totiž dnes chodí se svou dcerou Zarou, která má od svého táty už i několik párů tenisek Yeezy nebo Air Jordan.

Ako sa Otis z H16 stal resellerom a ktoré kúsky z jeho šatníka sú najdrahšie?
Ako sa Otis z H16 stal resellerom a ktoré kúsky z jeho šatníka sú najdrahšie? Zdroj: Tibor Kuna/REFRESHER.sk

Není všechno tak, jak se zdá. I když vidíš hypebeasťáky flexit v drahých hadrech, tak ti chlapci bydlí v 10 lidech v podnájmu (nebo u mamky), celý život žerou vifonky a nemají ani vlastní auto.

Ještě předtím, než jsme se vrhli do jeho šatníku, nám Otis pustil pár videoklipů, které ho aktuálně zaujaly. Jedním z interpretů byl Doggystyle, který je podle něj „strašné zvíře“ a cení na něm zejména to, jakým způsobem dokázal přinést zpět styl 90. let a C-walk. Samotný klip přitom ohodnotil na 3,30 €, ale hlavním poselstvím bylo to, že interpret může vypadat dobře a autenticky i bez drahých hadrů a diamantových řetízků.

Někdy je dobré dát si do klipu zcela basic věci, např. černou mikinu, a vypadá to mnohem přirozeněji. Stalo se mi už, že jsem si koupil na natáčení nové Jordany a nakonec nebyly žádné záběry na nohy. Když kameramanovi neřekneš, tak je nenatočí. Do klipu můžeš jít i bosý a nemusí to být vidět.

OTIS šatnik
OTIS šatnik Zdroj: Tibor Kuna/REFRESHER.sk

Když jsme točili klip s Pridenyyym, chtěl vyskočit na jeden starší Jaguar, co tam byl zaparkovaný. 5krát jsem mu říkal, ať to nedělá. Nakonec promáčkl střechu a nyní od něj chce majitel téměř 6 tisíc eur za opravu.

Na otázku, kolik má doma tenisek, odpověděl: „Pfffffffffff“. Podle jeho slov jich sice není mnoho, ale tenisky měl přitom v krabicích nebo botnících uložené po celém bytě. Některé páry s sebou dokonce vozí i v autě. Problémy s jejich skladováním přitom vůbec nemá, protože situaci, kdy měl plný byt tenisek, vyřešil tak, že je začal resellovat. Na teniskách, které si kupuje nebo dostává ze spoluprací, však nechce jen vydělat. Mnohé z nich už rozdal svým blízkým při různých příležitostech.

Doporučeno
Supreme nosil už v roce 1997, dnes vlastní první resell obchod v Rakousku (Rozhovor) Supreme nosil už v roce 1997, dnes vlastní první resell obchod v Rakousku (Rozhovor) 14. září 2019 15:16

Když si dáš něco do klipu, už to většinou nechceš moc nosit. Takto jsem např. prodal svou zelenou BAPE mikinu, kterou jsem měl v klipu, na koncertech a na desítkách fotek. Už byla jednoduše provařená a cítil jsem, že se v ní nemohu dále ukazovat.


Drip Shop se mu pořádně rozjel a se svým nechtěným oblečením za ním začali chodit i ostatní kolegové a kámoši. Pokud sis tedy někdy koupil kousek z Drip Shopu, je možné, že předtím patřil některému členu H16 nebo jiným interpretům, s nimiž Otis nahrává hudbu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by BUY/SELL/TRADE (@dripshopsk) on

Mnohdy si koupíš něco, co ti nesedí, a pak se ti to nechce reklamovat. Koupil jsem si už dvě mikiny Palace a neseděly mi. Nyní mám možnost objednat si cokoli, podívat se na to živě a když si to rozmyslím, mohu to resellnout. Drip Shop provozuji s týpkem jménem @joe_spesl. Ten chtěl dnes také přijít, ale trochu to přeje*** a nyní je v Dubaji.

Interpretům, kteří dostávají desítky tenisek zdarma, však nezávidí. Během své kariéry si už prošel různými spolupracemi a teď si váží zejména své svobody v oblékání. Tenisky zdarma totiž ve skutečnosti mají svou cenu.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 77709 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaké tenisky a další kousky má Otis v šatníku;
  • proč prodal většinu svého oblečení a tenisek;
  • kdo se stará o design a výrobu merche H16;
  • jak vypadala móda na začátku jeho kariéry.
Domů
Sdílet
Diskuse