Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2019 12:51
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Číňan utratil za vylepšení postavy v počítačové hře 32 milionů korun. Půjčil ji kámošovi, ten ji prodal za necelých 13 tisíc

TECH ČÍNA
Uložit Uložené

Celou transakci musel řešit soud. Příčinou sporu byl překlep z únavy po dlouhém hraní.

Vývojářská studia už před časem přišla na to, že z takzvaných in-game transakcí mohou od hráčů snadno vytáhnout další peníze. Kromě samotné hry tedy můžeš platit ještě i za lepší zbraně, jiné postavy nebo i samotný přístup k multiplayeru.

Čínský web South China Morning Post informuje, že jeden z hráčů MMORPG hry Justice Online takto za vylepšení utratil v přepočtu šílených 32 milionů korun.

Doporučeno
Louis Vuitton přichází do e-sportů. Takto bude vypadat luxusní oblečení pro šampiony League of Legends Louis Vuitton přichází do e-sportů. Takto bude vypadat luxusní oblečení pro šampiony League of Legends 30. října 2019 15:59

Zde ale příběh nekončí. Muž totiž takto nadupanou postavu „půjčil“ jednomu ze svých přátel. Vrácení mělo následně proběhnout přes burzu přímo v Justice Online, ale kámoš se údajně při zadávání částky v důsledku únavy po několikahodinovém hraní spletl a postavu zveřejnil jen za přibližně 13 tisíc korun. 

Překlep samozřejmě využil jeden z dalších hráčů, který za nabídku okamžitě zaplatil a postava tak skončila pod jeho účtem

Původní herní milionář však neváhal a zažaloval jak svého přítele, tak i společnost NetEase, která za hrou Justice Online stojí.

Číňan minul na vylepšenia v počítačovej hre 1,27 milióna eur. Muž mutúto  postavu predal za necelých päťsto
Číňan minul na vylepšenia v počítačovej hre 1,27 milióna eur. Muž mutúto postavu predal za necelých päťsto Zdroj: Unsplash.com

Čínský soud podle dostupných zpráv nakonec zorganizoval mediační proces, v jehož rámci se NetEase rozhodlo transakce zrušit a žalobci dokonce vyplatilo i přibližně 300 tisíc korun jako odškodné. Za zmínku stojí také to, že soud celý spor řešil on-line, prostřednictvím videokonference. 

Zdá se tedy, že v Číně zdaleka nejsou hry neznámým pojmem.

Domů
Sdílet
Diskuse