Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2019 12:14
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Mladí diváci prý kvůli marvelovkám ztratí znalosti o filmech jako takových, obává se legendární režisér

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

John Woo se přiklání na stranu Martina Scorseseho.

Na adresu Marvelu se negativně vyjádřilo už několik světoznámých tvůrců. Celé to odstartoval Martin Scorsese, se kterým někteří jeho kolegové souhlasili, jiní mu zase oponovali. Celá diskuse ale probíhala na rozumné úrovni s výměnou trefných argumentů na obou stranách a je tedy jen na tobě, ke komu se přikloníš.

Faktem je, že pravdu mají obě strany. Nejnověji se do debaty zapojil i legendární režisér John Woo (Face/Off, Hard Boiled), informuje Deadline.

Doporučeno
Oblíbený režisér Martin Scorsese odsuzuje filmy se superhrdiny. Marvelovky podle něj nepatří do kina Oblíbený režisér Martin Scorsese odsuzuje filmy se superhrdiny. Marvelovky podle něj nepatří do kina 5. října 2019 18:07

Nechal se slyšet, že mladí diváci se v případě stále větší popularity tohoto žánru mohou ztrácet ve znalostech o filmech a kinematografii jako takové. Komiksovky a podobné filmy se pro mladistvé mohou stát standardem, kvůli čemuž si už nebudou muset najít čas na studování kinematografie a geniálních počinů, které spadají pod „Cinema“ tak, jak jej vnímají lidé podobní Scorsesemu.

Woo využil prostor na Hawaii International Film Festival, kde si přebíral Halekulani Lifetime Achievement Award. Vzpomíná i na to, jak ho ještě před MCU érou vyhledal Stan Lee s nabídkou natočit komiksový film. Režisér ale rázně odmítl. 

„Nemám ten dar. Nejsem sci-fi člověk. Nemyslím si, že bych dokázal natočit dobrý sci-fi film. Je tam tolik fantazie... nemyslím, že se mohu dostat na ten level.“

Domů
Sdílet
Diskuse