Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2019 15:22
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Věstonická venuše je v Olomouci, přivezli ji po zuby ozbrojení policisté

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Soška byla úspěšně převezena policisty se samopaly.

Policisté dnes dopoledne přivezli do Vlastivědného muzea v Olomouci Věstonickou venuši. Pravěká socha se díky své nevyčíslitelné historické hodnotě dočkala ozbrojeného doprovodu čítajícího několik policejních aut a maskovaných mužů zákona se samopaly.

Věstonická venuše je v Olomouci, přivezli ji po zuby ozbrojení policisté
Zdroj: Policie ČR
Doporučeno
Na kontroverzní výstavě nahých žen v Bratislavě jsou dovoleny i doteky. Někteří návštěvníci toho naplno využili Na kontroverzní výstavě nahých žen v Bratislavě jsou dovoleny i doteky. Někteří návštěvníci toho naplno využili 26. října 2019 15:24

Soška, jež je zhruba 30 tisíc let stará, a jejíž hodnotu odhadli podle Vlastivědného muzea američtí vědci na 40 milionů dolarů, byla dnes přivezena do Olomouce z Moravského zemského muzea v Brně. Bude hlavním exemplářem výstavy „Věstonická venuše poprvé v Olomouci,“ která, jak název naznačuje, bude poprvé vystavena v hanácké metropoli.

Věstonická venuše, jejíž hodnota je odhadována na zhruba 926 milionů korun

Věstonická venuše je v Olomouci, přivezli ji po zuby ozbrojení policisté
Zdroj: Policie ČR

Historickou památku bude možno vidět od 27. listopadu do 8. prosince 2019 spolu s dalšími exponáty, které patří Vlastivědnému muzeu. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou příležitost, jelikož soška nebývá tak často zapůjčována.

Jak uvádí samo muzeum, naposledy byla zapůjčena v roce 2013 Britskému muzeu v Londýně na výstavu „Ice Age Art – Arrival of the Modern Mind“ (Umění doby ledové: Zrození moderní mysli) nebo výstavě „Strážci paměti / 200 let muzejnictví v České republice“ v roce 2014.

Domů
Sdílet
Diskuse