Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2019 13:15
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Souboje v Zaklínači strčí do kapsy i Game of Thrones. První šťastní diváci si seriál nemohou vynachválit

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Witcher od Netflixu se již dostal k prvním divákům. Jak hodnotí úvodních 5 epizod?

První šťastlivci obdrželi screenery pro debutových 5 epizod první série Zaklínače na Netflixu. Nás může potěšit, že jde o velmi pozitivní dojmy, ale zároveň je třeba myslet na to, komu se tyto screenery posílají. Už jen z názvů twitterových účtů je jasné, že v mnoha případech jde o fanoušky fantasy/Witchera a fakt, že byli poctěni screenerem měsíc před premiérou, jim už jen z principu nedovolí show kritizovat.

Doporučeno
Zaklínač ukazuje 16 nových obrázků včetně otřesného brnění Nilfgaarďanů. Jak jeho design obhájila tvůrkyně seriálu? Zaklínač ukazuje 16 nových obrázků včetně otřesného brnění Nilfgaarďanů. Jak jeho design obhájila tvůrkyně seriálu? 14. listopadu 2019 8:02

Také jde i o tradiční diváky, nejen kritiky, takže mohou seriál vyhajpovat i přesto, že recenzenti najdou více negativ. Minimálně se však můžeme spolehnout, že to nebude vypadat levně a nepůjde o žádný průšvih.

Někteří uživatelé nesmírně chválí i choreografii soubojů, herce v čele s Cavillem a Chalytrou (Yennefer), fantasy složku a vizuál se zvuky a hudbou. Obzvláště souboje a jejich syrovost/technika mají schovat do kapsy i samotné Game of Thrones. Může za to i Vladimír Furdík, který jako choreograf pracoval na obou seriálech. Také se můžeš těšit na zpracování knih, které je zcela nekopíruje, ale vylepšuje a přidává něco vlastního (i když se duší drží knih).

Potěšující zprávou pro diváky, kteří rádi sledují filmy a seriály s dabingem, je také informace, že se Zaklínače dočkáme i v českém znění. Osobně ale v redakci určitě upřednostníme hlasy původních herců. Všech 8 epizod se na Netflix dostane 20. prosince. V únoru 2020 začne natáčení druhé série, přičemž premiéry bychom se měli dočkat v roce 2021. Ještě předtím by však měl dorazit animovaný seriál, který se oficiálně neohlásil (pokud by šlo o něco ve stylu Castlevania, asi bychom byli štěstím bez sebe). 

Domů
Sdílet
Diskuse