Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2019 9:34
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Spoluzakladatel Instagramu letěl do Itálie, aby pomohl papeži Františkovi založit si vlastní účet na sociální síti

ZAJÍMAVOSTI PAPEŽ FRANTIŠEK
Uložit Uložené

Na Instagramu má momentálně již více než šest milionů followerů.

Papež František je skutečně jiný než kterýkoliv jeho předchůdce. Dokazuje to zejména svými výroky a činy, kterými si získal příznivce i mimo katolickou církev. O jeho osobu má zájem mimořádné množství lidí, což dokazuje i jeho oficiální Instagram.

Doporučeno
Papež František se veřejně zastal homosexuálů. Negativní postoj lidí k LGBT papež František přirovnává k nacismu Papež František se veřejně zastal homosexuálů. Negativní postoj lidí k LGBT papež František přirovnává k nacismu 16. listopadu 2019 15:53

Momentálně ho na sociální síti sleduje více než šest milionů lidí, kterým za tři roky ukázal skoro 800 fotek. Na Instagramu se mu tedy daří a jde s dobou. „Zakládání účtu nebylo zas tak snadné,“ říká spoluzakladatel Instagramu Kevin Systra v rozhovoru pro The Cut. Musel kvůli tomu letět do Říma. Dvakrát.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pope Francis (@franciscus),

Říká, že do Vatikánu jel poprvé jen předvést nápad a přesvědčit papeže Františka, že právě Instagram je místem, kde může říct všechno, co bude chtít. „Můj tým se na to podívá a řeknou mi, jaký mají názor. Ale oni nerozhodují, protože každý má šéfa,” řekl papež a ukázal na sebe: „I já jednoho mám,“ řekl a ukázal na oblohu. Zmiňuje Kevin a říká, že mu to přišlo velmi vtipné.

„Později mě zavolali zpět s prosbou, abych mu přišel účet založit. Snažil jsem se vysvětlit, jak je to jednoduché, že jen vyplní dotazník a stiskne jedno tlačítko. Tehdy ke mně přišel můj provozní ředitel, šťouchl do mě a řekl mi, že určitě mám jet.“

 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kevin Systrom (@kevin),

Kevin říká, že celý zážitek byl úžasný. Papeže popisuje jako velmi lidského a přátelského. S úsměvem na konec rozhovoru dodal, že když do Vatikánu přijel, papež měl už dotazník na založení účtu vyplněný a tedy jediné, co bylo třeba udělat, bylo stisknout potvrdit.

Domů
Sdílet
Diskuse