Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2019 11:26
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Greta Thunberg je idiot, který zničil show o autech, tvrdí Jeremy Clarkson. Její slova prý nic nevyřeší

NEWS
Uložit Uložené

V nejnovějším rozhovoru se známý moderátor legendární show o autech rozvášnil v souvislosti s ekologickou aktivistkou, kvůli které prý lidé zanevřou na motorová vozidla.

Jeremy Clarkson je legendou automobilového průmyslu díky relaci Top Gear, ve které měl možnost zajezdit si snad v každém druhu vozidla se spalovacím motorem. V nedávném rozhovoru pro The Sun se velmi negativně vyjádřil na adresu ekologické aktivistky Grety Thunberg, která má prý zásluhu na tom, že lidé nenávidí auta, kvůli čemuž postupně zanevírají na práci, které věnoval celý život. 

V rozhovoru věnoval Gretě i nadávky: „Je to idiot. Chodit po světě a říkat, že všichni zemřeme, nic nevyřeší,“ konstatoval pro The Sun. Clarkson, kterému bude brzy 60 let, si myslí, že právě kvůli šestnáctileté Švédce už mladí lidé považují auta za nebezpečí: „Děti ve školách se naučí, že jsou auta špatná ještě před tím, než umí říct máma nebo táta,” rozhořčil se.

Doporučeno
Lidé na Twitteru říkají, že Greta Thunberg pracuje pro Rusko, či dokonce, že je Putinovou dcerou. Důvodem je jejich podoba Lidé na Twitteru říkají, že Greta Thunberg pracuje pro Rusko, či dokonce, že je Putinovou dcerou. Důvodem je jejich podoba 11. listopadu 2019 9:42

Clarkson zároveň přiznává, že globální oteplování je problém, který je třeba řešit, vadí mu ale způsob, jakým Greta Thunberg komunikuje. Zároveň dokazuje, že slova jako idiot jsou v jeho komunikaci velmi běžná, takže si možná ani neuvědomil, jak nemístné bylo označit takto šestnáctiletou dívku: „Jen idiot nezmění názor, když čelí jednoznačným důkazům o globálním oteplování. Otázkou je, co s tím uděláme. To je mnohem zajímavější, než říkat, co se děje.“

Známý moderátor se na adresu aktivistky vyjádřil i těsně po jejím projevu na Summitu OSN v New Yorku. Tehdy napsal, že by se měla zavřít do pokoje a uklidnit. Přidal se tak k jejím kritikům, kterými jsou například Donald Trump nebo Vladimir Putin.

Doporučeno
Greta Thunberg vrací úder Putinovi, přes Twitter mu posílá rafinovaný vzkaz Greta Thunberg vrací úder Putinovi, přes Twitter mu posílá rafinovaný vzkaz 4. října 2019 11:58
Domů
Sdílet
Diskuse