Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2019 10:50
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Brazilský prezident tvrdí, že Leonardo DiCaprio nechal podpálit amazonské pralesy. Prý za rozšíření požáru zaplatil

NEWS LEONARDO DICAPRIO
Uložit Uložené

Prezident země zasažené obrovskými požáry rozšířil svou teorii bez jakýchkoliv důkazů.

Prezident Brazílie obvinil ve své zatím poslední řeči Leonarda DiCapria z toho, že finančně podpořil neziskové organizace, které následně založily požár v amazonských pralesích. Ten se následně rozšířil do rekordních rozměrů.

Podle Complexu Jair Bolsonaro neposkytl ke svým tvrzením žádné konkrétní důkazy, není to však poprvé, co se obouvá do neziskových organizací. Opakovaně tvrdí, že právě ty brání hospodářskému rozvoji v zemi. Kritika amerického herce přichází těsně poté, co v brazilské oblasti Para zasahovali ve dvou neziskovkách policisté. Nakonec zadrželi čtyři dobrovolné hasiče pomáhající při hašení obrovských požárů.

Doporučeno
Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) Klimatolog: Požáry v amazonském pralese a na Sibiři urychlí globální oteplování (Rozhovor) 25. srpna 2019 18:16

V červenci a srpnu celý svět informoval o katastrofách v největších světových lesích a právě v boji proti ohňům v Jižní Americe bojoval prostřednictvím neziskové organizace i Leonadro DiCaprio. V té době daroval své nadaci založené společně s dalšími filantropy 5 milionů dolarů.  

Herec v té době mobilizoval všechny síly i na svých sociálních sítích a veřejnost se snažil navigovat, aby mohl přiložit ruku k dílu každý zájemce. Požáry v zalesněných oblastech způsobují neustálé oteplování planety, které souvisí s klimatickou krizí. 

Domů
Sdílet
Diskuse