Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2019 19:01
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Billboard zveřejnil 10 nejlepších rapových a R&B skladeb poslední dekády. Vítěz překvapí každého

HUDBA
Uložit Uložené

Co říkáš na pořadí?

Prestižní žebříček Billboard, o který se dlouhodobě opírají všichni interpreti a všechny hudební portály, zveřejnil seznam deseti nejúspěšnějších skladeb v kategorii R&B a hiphop/rap. Sice jsme se nedozvěděli nic o způsobu, jakým společnost skladby a jejich autory seřadila, na prvním místě se však ocitl Macklemore se skladbou Thrift Shop.

S přihlédnutím k počtu views, resp. streamů je na tom mnohem lépe třeba The Weeknd se svým hitem The Hills, Billboard však mohl brát v úvahu i další ukazatele, například to, jak dlouho vydržel singl na prvním místě poslechovosti.

Doporučeno
Drake zesměšnil The Beatles novým tetováním Drake zesměšnil The Beatles novým tetováním 16. srpna 2019 14:27

Roli mohla sehrát i skutečnost, že jde o nejstarší ze všech skladeb v žebříčku. Dvakrát se v něm objevuje jméno Drake a Post Malone, jejichž hity budou ještě výrazně v následujících letech stoupat.

Zajímavý je i pohled na poměr rapových versus pěveckých tracků, což potvrzuje, že právě rapoví interpreti za uplynulou dekádu výrazně ovládli hudební průmysl a zdá se, že tento trend bude ještě v následujících letech stoupat.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Billboard (@billboard),

Domů
Sdílet
Diskuse