Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2019 19:19
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Češi se na EURO 2020 postaví Anglii a Chorvatsku

Češi se na EURO 2020 postaví Anglii a Chorvatsku
Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek
SPORT
Uložit Uložené

Los určil českému výběru ostrovní skupinu D.

Češi na EURO 2020 zamíří do ostrovní skupiny D v Londýně a Glasgow. Rozhodl o tom sobotní los. Čelit budou Anglii, Chorvatsku a jednomu týmu ze čtveřice Skotsko, Norsko, SrbskoIzrael. Národní tým se na EURO dostal již posedmé v řadě a v příštím roce se tak zúčastní šampionátu v jeho nové podobě. Ta zahrnuje 12 pořadatelských zemí a 24 zúčastněných týmů.

Doporučeno
Žumpa, nerdství a swag: Ca$hanova Bulhar, Labello, Vait a Šedivý debatují v nejotevřenějším rozhovoru českého fotbalu Žumpa, nerdství a swag: Ca$hanova Bulhar, Labello, Vait a Šedivý debatují v nejotevřenějším rozhovoru českého fotbalu 13. června 2019 19:24

Ale především jde o nový koncept, kdy stále není jasné, jaký bude mít turnaj složení a už se losuje. Dvacet zemí už má svoji účast jasnou, ale čtyři další přijdou ještě z play off Ligy národů, která končí v březnu. 

Všech 24 týmů je rozděleno do skupin po čtyřech, z nichž do vyřazovací fáze postoupí vždy dva nejlepší celky a k tomu čtyři nejlepší týmy ze třetích míst. Předprodej vstupenek na jednotlivá utkání začnu už tuto středu – 4. prosince 2019.

1. koš Belgie, Itálie, Anglie, Německo, Španělsko, Ukrajina
2. koš Francie, Polsko, Švýcarsko, Chorvatsko, Nizozemsko, Rusko
3. koš Portugalsko, Turecko, Dánsko, Rakousko, Švédsko, Česko
4. koš Wales, Finsko, vítěz play off Ligy národů A (Island, Bulharsko, Maďarsko, Rumunsko), vítěz play off Ligy národů B (Bosna a Hercegovina, Slovensko, Irsko, Severní Irsko), vítěz play off Ligy národů C (Skotsko, Norsko, Srbsko, Izrael), vítěz play off Ligy národů D (Gruzie, Severní Makedonie, Kosovo, Bělorusko).
Domů
Sdílet
Diskuse