Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. prosince 2019 8:13
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Vysněná práce? Stačí spát 9 hodin denně 100 dní a dostaneš 32 tisíc korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Za pravidelný spánek dostaneš peníze.

Vydělávat během spaní? To by bral snad každý. Indická společnost Wakefit, která se zaměřuje na zkvalitnění spánku a prodává matrace či postele, momentálně hledá lidi, kteří by jim pomohli se sbíráním dat. Od budoucích zaměstnanců chtějí, aby spali 9 hodin 100 dní, za což docela slušně zaplatí. O netradiční nabídce píše Unilad.

Doporučeno
Příliš mnoho spánku může zvýšit riziko infarktu. Ublížit ti může spánek delší než 9 hodin denně Příliš mnoho spánku může zvýšit riziko infarktu. Ublížit ti může spánek delší než 9 hodin denně 5. září 2019 9:20

Uchazeč nemusí odejít ze zaměstnání, můžeš mít tedy dvě práce najednou. „Těšíme se na přijetí těch nejlepších spáčů,“ řekl Chaitanya Ramalingegowda, spoluzakladatel a ředitel společnosti. No a proč shánějí lidi „na spaní“? Jejich cílem je zdokonalit své produkty a pomoci tak lidem zlepšit spánek. 

„Chceme přinést revoluci spaní v Indii. Naše výrobky jsou výsledkem neustálých experimentů a inovací,“ píší na svém webu. Ty, které zaměstnají, docela slušně zaplatí. Za 100 dní spaní pracovníci dostanou v přepočtu přibližně 32 tisíc korun.

Vysnená práca? Stačí spať 9 hodín denne 100 dní a dostaneš 1 200 eur
Vysnená práca? Stačí spať 9 hodín denne 100 dní a dostaneš 1 200 eur Zdroj: Unsplash

Není to ale tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Ten, kdo chce práci získat, musí splnit několik podmínek. Tak například musí dokázat usnout za 10 až 20 minut, je fajn, pokud má uchazeč zkušenosti s usínáním na různých místech, má rád čisté přikrývky a pyžamo a je především disciplinovaný. Musí totiž zaznamenávat údaje o spánku.

Je toho více, přibližně 20 bodů. My jsme vybrali jen ty, které se nám zdály nejpodstatnější. Zřejmě tedy budou vybírat pečlivě, aby nepřijali nějakého nekňubu.

Domů
Sdílet
Diskuse