Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2019 8:41
Čas čtení 0:00
Vl Mi

H&M testuje půjčování oblečení, na týden 50 oděvů za 850 korun

MÓDA
Uložit Uložené

Pokud se půjčování oblečení švédské společnosti H&M osvědčí, možná jednou služba dorazí i do Česka.

Společnosti vyrábějící oblečení se snaží dělat kroky, aby zmírnily negativní dopad na životní prostředí. Švédské H&M není výjimkou, a proto se rozhodlo, že vyzkouší půjčování oblečení. Testování probíhá ve Stockholmu ve Švédsku, píše HypeBeast s odvoláním na Business of Fashion.

Doporučeno
Resellingem můžeš v prosinci vydělat desítky tisíc korun. Těchto 23 produktů bude nejžádanějších Resellingem můžeš v prosinci vydělat desítky tisíc korun. Těchto 23 produktů bude nejžádanějších 30. listopadu 2019 10:03

Členové věrnostního programu si od pátku mohou půjčit 50 oděvů. Za službu zaplatí přibližně 850 korun na týden. Po tříměsíční zkušební době H&M vyhodnotí výsledky a rozhodne se, zda službu rozšíří o další prodejny.

H&M testuje požičiavanie oblečenia, na týždeň 50 odevov za 37 dolárov
H&M testuje požičiavanie oblečenia, na týždeň 50 odevov za 37 dolárov Zdroj: Flickr

Daniel Claesson, vedoucí rozvoje podnikání společnosti H&M, uvedl, že věří v myšlenku půjčování oblečení, ale stále se učí a testují a určitě budou dělat mnoho změn. Pronájem oblečení ve světě módy není novinkou, tento koncept zavedly například společnosti Banana Republic či Urban Outfitters už loni.

H&M již před několika měsíci udělalo zajímavé rozhodnutí, které mnohé potěšilo. Druhý největší prodejce oblečení na světě se ve Švédsku rozhodl prodávat použité oblečení. Sympatický byl i postoj společnosti po požárech v amazonských pralesích. V září přestala odebírat kůži od Brazílie. Uvidíme tedy, jak se H&M vydaří půjčování oblečení.

Domů
Sdílet
Diskuse