Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2019 11:27
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Dubajská policie možná ke svým supersportům přidá i Teslu Cybertruck

TECH
Uložit Uložené

Data ale příliš nesedí, zprávu je tedy třeba brát s rezervou.

Spojené arabské emiráty doslova sedí na ropě a v zemi proto není nouze o peníze. Vidět je to zejména v Dubaji, kde se na počkání prohánějí ty nejdražší a nejvýkonnější supersporty přímo v ulicích. 

Rychlé vozy tak potřebuje i místní policie, díky čemuž se do služeb lokálních dopraváků dostalo několik exotických kousků. Seznam podle několika zdrojů zahrnuje například Aston Martin One-77, Audi R8, Bugatti Veyron, Ferrari LaFerrari, McLaren MP4-12C, Nissan GT-R nebo Panani Huayra.

Engadget informuje, že policisté už jdou po dalším přírůstku. Před pár týdny je zřejmě zaujala prezentace Elona Muska, na oficiálním twitterovém účtu totiž přibyl status s fotografií Tesly Cybertruck ve služebních barvách a s rokem 2020...

Celá zpráva má ale jeden háček. Podivně vypadající pick-up má do sériové výroby nastoupit až na konci roku 2021 a vzhledem ke stavu, v jakém jsme ho zatím mohli vidět, je rok 2020 téměř vyloučen i v případě, že dubajští šejkové dostanou velmi velkou protekci před zbytkem zákazníků. 

Možná ale sociální sítě dubajské policie spravuje osoba, která ráda mísí seriózní obsah s vtipy. Podobné případy jsme totiž zaznamenali i v jiných zemích.

Doporučeno
Tesla Cybertruck má mít nerozbitná skla. Rozbila se už během živé prezentace Tesla Cybertruck má mít nerozbitná skla. Rozbila se už během živé prezentace 22. listopadu 2019 10:35

Několik webů citují vyjádření šéfa policie Abdullaha Khalifa Al Marriho z webu Arabian Business, podle kterého „Nové auto pomůže posílit přítomnost bezpečnostních složek ve více turistických destinacích,“ ale toto vyjádření se vůbec netýká Cybertrucku. Padlo totiž už minulý týden, když do výbavy jeho mužům přibyl Mercedes-AMG GT 63 S.

Tesla tedy podle všeho opravdu oficiálně potvrzená není.

Domů
Sdílet
Diskuse