Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2019 16:36
Čas čtení 0:00
Matej Krajčovič

Codemasters koupilo herní studio stojící za Project Cars a Project Cars 2

TECH
Uložit Uložené

Otázkou je, zda se nyní z her od Codemasters stanou realističtější závody, nebo akvizice zabije jeden z nejvěrnějších jízdních modelů v sérii Project Cars.

Herní studio Codemasters je známé několika kultovními závodními sériemi. Za všechny můžeme zmínit Grid, několik dílů Dirt nebo zatím poslední oficiálně licencovaný titul F1 2019.

Jde však především o arkádovější hry, kde má přednost zábava před čistokrevně věrným hardcore zobrazením reality, které by bylo možné ovládat pouze s volantem připojeným k počítači nebo konzoli. 

Doporučeno
Need for Speed je zpátky! Tuning, pouliční závody a honičky s policií si užijeme v nádherném novém světě Need for Speed je zpátky! Tuning, pouliční závody a honičky s policií si užijeme v nádherném novém světě 14. srpna 2019 15:48

Codemasters však nyní sáhlo i na druhý břeh. Games Industry informuje, že firma za přibližně 30 milionů dolarů koupila celý 150členný tým Slightly Mad Studios stojící například za uznávanými simulátory Project CARS a Project CARS 2.

Pod kontrolu Codemasters tak okamžitě přecházejí i aktuálně vyvíjené tituly, mezi nimiž má být Project CARS 3, mobilní verze Project CARS GO a údajně také hra založená na filmové sérii Fast & Furious (Rychle a zběsile).

Slightly Mad Studios údajně připravovalo i konzoli schopnou konkurovat příští generaci Xboxu nebo PlayStationu 5. Není však jasné, zda bude práce na ní pokračovat i pod novými majiteli.

Objevují se však i další nejasnosti vyplývající z nečekaného spojení. Spadnou další generace Project CARS směrem k arkádovému stylu typickému pro Codemasters, nebo naopak, dočká se F1 2020 a dále realističtějšího modelu?

Smlouva Codemasters s F1 má být platná až do roku 2025.

Codemasters kúpilo herné štúdio stojace za simulátormi Project Cars a Project Cars 2
Codemasters kúpilo herné štúdio stojace za simulátormi Project Cars a Project Cars 2 Zdroj: Codemasters.com

Slightly Mad také vyvíjejí vlastní engine Madness, který nyní bude pro Codemasters určitě plně k dispozici.

Games Industry cituje vyjádření CEO Franka Sagnier: „Akvizice Slightly Mad Studios vytvoří globálního lídra v žánru závodních her. Jejich zaměření na AAA kvalitu (...) nám nastavilo zrcadlo. Rozrostlé Codemasters bude mít větší škálu a dosah pro mnohem širší publikum.“

Domů
Sdílet
Diskuse