Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2019 16:45
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Nejpopulárnější interpret na světě zaznamenal 28 miliard streamů jen na Spotify za posledních 10 let. Kdo jím je?

HUDBA SPOTIFY
Uložit Uložené

Spotify zveřejňuje žebříček najstreamovanejších skladeb. Nechybí Drake, Ed Sheeran, ani Ariana Grande.

Streamovací služba Spotify zveřejnila statistiky za aktuální rok, v nichž podle očekávání kralují největší hity, mnohem zajímavější jsou však žebříčky skladeb a interpretů za poslední dekádu.

Z výsledků vyplývá, že nejúspěšnějším interpretem je Drake, který za posledních 10 let nasbíral jen na jediné službě na poslech hudby 28 miliard streamů. Další platformy jako Tidal nebo Apple Music budou svá čísla zveřejňovat v nejbližších týdnech.

Nejstreamovanější umělci poslední dekády
1) Drake
2) Ed Sheeran
3) Post Malone
4) Ariana Grande
5) Eminem
Doporučeno
Billboard zveřejnil 10 nejlepších rapových a R&B skladeb poslední dekády. Vítěz překvapí každého Billboard zveřejnil 10 nejlepších rapových a R&B skladeb poslední dekády. Vítěz překvapí každého 30. listopadu 2019 19:01

I přes úspěch v rámci celé diskografie dokázal Champagne Papiho překonat Ed Sheeran, pokud jde o kategorii největší hit. Zatímco One Dance stihlo zaznamenat 1,7 miliardy streamů, Shape Of You již 2,4 miliardy.

Na vrchol se postupně prodírá i Post Malone, který je najstreamovanejším umělcem roku 2019 na celém světě. Stejně rychle se vpřed ženou i Ariana Grande a mladá Billie Eilish, která však ještě bude potřebovat několik let, aby i počtem skladeb doběhla své kolegy. 

Už za pár dní Spotify spustí i funkci Wrapped pro tento rok, v rámci níž si bude moci každý uživatel prohlédnout přehled toho, co za uplynulých 12 měsíců poslouchal nejvíce.

Nejstreamovanější skladby poslední dekády
1) Ed Sheeran – Shape Of You 
2) Drake – One Dance
3) Post Malone – Rockstar 
4) The Chainsmokers – Closer 
5) Ed Sheeran – Thinking Out Loud
Domů
Sdílet
Diskuse