Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2019 18:47
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Šťastlivec vyhrál v loterii téměř 15 milionů dolarů, zapomněl si je ale převzít. Částku musel přerozdělit stát

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Tomu se říká smůla.

Neznámý výherce v americké Arizoně mohl být díky loterii bohatší o krásných 14,6 milionu dolarů, ale k této částce nikdy nedostal, informuje CNN. Ode dne výhry už totiž uběhlo 180 dnů (tiket byl zakoupen 5. června), které představují lhůtu pro možnost vyzvednutí výhry, a tak anonymní osoba v konečném důsledku přišla o pořádně velký balík.

Peníze proto putovaly do rukou státu a ten je následně přerozdělil dále. Co se týče státu Arizona, 30 % částky například pravidelně přispívá neziskové organizaci Court appointed Special Advocates a 850 tisíc dolarů se naposledy přesunulo na konto programu Internet Crimes Against Children Task Force.

Nepřevzetím zmiňované 14,6milionové výhry se mimochodem v Arizoně vytvořil nový rekord. První místo v Arizoně dosud držela částka čtyř milionů z roku 1999. V rámci historie Spojených států amerických však jde stále o relativně malou částku.

Největší zaznamenanou nevyzvednutou výhrou bylo totiž 77 milionů dolarů z roku 2011. Tento zapomnětlivý smolař konkrétní pocházel ze státu Georgia. Do Guinnessovy knihy rekordů by se zřejmě podobným způsobem nechtěl zapsat nikdo z nás.

Domů
Sdílet
Diskuse