Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2019 6:46
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Žena půjde do vězení za to, že lhala v životopisu. Podvodem získala práci s platem 185 000 dolarů ročně

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Inu, lhát se nevyplatí.

Když jdeš na pohovor, musíš být vždy připraven. Slušně se obléci, něco si přečíst o společnosti, kde chceš pracovat, usmívat se – to jsou všechno důležité maličkosti, které mohou zapůsobit na tvého budoucího zaměstnavatele. Klíčové jsou ale zkušenosti, ty často rozhodují.

Žena pôjde do väzenia za to, že klamala v životopise. Podvodom získala robotu s platom 185 000 dolárov ročne
Žena pôjde do väzenia za to, že klamala v životopise. Podvodom získala robotu s platom 185 000 dolárov ročne Zdroj: unsplash/Christin Hume

O nich napíšeš v životopisu. Kde jsi v minulosti pracoval, na jaké pozici, jak dlouho. Neměl bys lhát, mohou ti na to přijít a budeš mít zbytečné problémy. O tom by uměla vyprávět 46letá Veronica Hilda Theriault, která půjde do vězení. Do životopisu totiž napsala hned několik lží, píše CNN s odvoláním na 7 News.

Doporučeno
Rozzuřený otec zastřelil učitele, který mu dlouhé měsíce znásilňoval syna. K vraždě se přiznal, odsoudili ho, ale ve vězení nebyl Rozzuřený otec zastřelil učitele, který mu dlouhé měsíce znásilňoval syna. K vraždě se přiznal, odsoudili ho, ale ve vězení nebyl 12. října 2019 11:05

V roce 2017 se zajímala o veřejnou funkci, konkrétně o šéfku informačního oddělení, přičemž by vydělala 185 000 dolarů ročně. Nakonec ji vzali, ale nevydržela dlouho, po měsíci ji propustili. Mezitím stihla pod sebe „nabrat“ svého bratra, a to i přesto, že mu chyběla kvalifikace. Nakonec dostala 25měsíční trest. 

V životopise bylo hned několik lží. Kromě toho, že v něm psala o zaměstnáních, kde nikdy nepracovala, prikrášlila si i školy, kde studovala. Na Linkedinu dokonce místo své fotky použila fotku Kate Upton. Soud také zjistil, že lhala i předešlým zaměstnavatelům, kdy se zajímala o práci. Svou vinu nakonec přiznala a své chování označila za hanebné. Trest je tvrdý hlavně proto, že pracovala s citlivými informacemi a soud v jejím jednání viděl prvky plánování.

Domů
Sdílet
Diskuse